r
Nosalty Logó

Gyöngytyúk-mell fügesalátával és passiógyümölccsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyöngytyúk-mell fügesalátával és passiógyümölccsel
adag
Sütés
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    6759 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    2856 micro
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9156.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2837 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2816 mg
  • Nátrium
    2881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1733.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3903 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    800 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    27034 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    11425 micro
Összesen 3389 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    243 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a húst és a zöldségeket.
  2. A gyöngytyúkot sózzuk, borsozzuk. FIGYELEM: a bőrös felét nem sózzuk! Előmelegített serpenyőben kevés olívaolajon, nagy hőfokon bőrrel lefelé pirítani kezdjük.
  3. Mikor a bőre aranybarna és roppanós, megfordítjuk a mellet, a serpenyőbe vajat teszünk, és a hőfokot visszavesszük takarékra. Így sütjük tovább, néha megmozgatva a serpenyőt.
  4. Összetépkedjük a salátaleveleket, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, felcikkezzük a fügét, és mindezeket összekeverjük.
  5. A citrom levéből, az olívaolajból, sóból és borsból jóízű öntetet keverünk. FIGYELEM: ne legyen túl savanykás az öntet, hisz a passiógyümölcs enyhén fanyar ízű.
  6. Tányérra tesszük a salátát, rálocsoljuk az öntetet, rátesszük a tyúkmellet (szeletelve), körékanalazzuk a passion-t, és egy burgonyahámozó segítségével néhány mutatós és igen ízletes szeletet „gyalulunk” rá a parmezánból.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6237
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a tavasz lassan, eltesszük a télikabátot. Fel kell töltenünk a szervezetünket vitaminokkal, frissességgel és energiával. Ezt a receptet azért találtam ki, hogy ezt a célt szolgálja, s közben, ha csak kicsit is már a nyár fergeteges ízeit csempésszem az asztalra. Remélem, önök is nagy élvezettel fogyasztják majd ezt a puhahúsú és zamatos baromfit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!