r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Linajany konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Linajany konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3097.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 5333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként beleadva a tojásokat tovább habosítjuk.
  2. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd a margarinos krémbe forgatjuk.
  3. Vajazott, lisztezett tortaformában alacsony hőfokon megsütjük.
  4. Ha kicsit kihűlt, levesszük róla a tortaformát, és két részre vágjuk a tésztát.
  5. A keményítőt, a cukrot és egy kis meggylevet simára keverjük.
  6. A maradék levet a meggyszemekkel felforraljuk (hagyjunk pár szem meggyet a díszítéshez is). Amikor forr, a keményítős résszel besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A hideg tejszínt a vanília cukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálót is hozzáadjuk.
  8. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd kissé felhabosítjuk, végül a tejszínhabot is belekeverjük.
  9. A tortalap alsó részét megkenjük a vaníliáskrém kétharmad részével, és megtöltjük a meggytöltelékkel. Ezután ráhelyezzük a a felső tésztánkat, amit nyomózsák segítségével díszítünk a megmaradt vaníliáskrémmel. Ha marad krém, díszíthetjük a torta oldalát is!
  10. Ízlésesen helyezzük el rajta a meggyszemeket, és szórjuk meg a csokis tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16037
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Nagymamám születésnapjára sütöttem ezt a fincsi tortát. Nagy sikere volt, pár perc alatt el is fogyott. :) Szívből ajánlom másnak is, aki örömet akar okozni a családjának!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!