Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres pavlova recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A habcsókhoz

A krémhez

Az eperöntethez

összesen: 434 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A habcsókhoz

A krémhez

Az eperöntethez

összesen: 2596 kcal

energiatartalom / 100 g *

A habcsókhoz

A krémhez

Az eperöntethez

összesen: 150 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Békési_Dalma
Békésüti / Békési_Dalma Sun, 2015-09-27 11:20

Kedves Kitti!

Régóta szemeztem én is a pavlova tortával és ma reggel gondoltam meglepem a családot vele.
Nem tudom...annyit variáltam rajta, hogy az egyik felébe tettem kakaóport 2 evőkanállal. Érdekes, hogy mind a kettő szépen megsült, azonban a "sima" nagyon tört, ellenben amibe kakaóport tettem, sokkal "strapabíróbb" lett.
Végső soron torta nem lett belőle, mert nem maradt egyben, de sütinek szuper lesz.
Az íze finom, bár nekem egy kicsit nagyon édes. Mindenesetre próbálkozni fogok, legközelebb kevesebb cukorral és kevesebb ideig sütöm.
Van más ötleted, hogy miért tört darabjaira? Én csak a sütési időre tudok gondolni.
Köszi a receptet! :)
Dalma

gandi
gandi Sat, 2013-07-20 21:57

Kedves Kitti! Már nagyon régóta szemezek ezzel a receptel, de eddig nem volt bátorságom elkészíteni. Több receptet is megnéztem és sok helyen tesznek a habba keményítőt, de ezek szerint nélküle is sikerül. Nekem gázsütőm van, de a legkisebb fokozata is 160 fok. Azért megpróbáltam megsütni, végig 1-es fokozaton, de sajnos nem lett ropogós a külseje és az alja is megégett, össze is esett, pedig nem nyitottam ki a sütő ajtaját és hagytam benne kihűlni. Szeretném újra megcsinálni, és kiküszöbölni ezeket a hibákat. Több hozzászólást is szívesen fogadok :)
Előre is köszönöm a segítséget.
A leírt hibák ellenére is szép lett a végeredmény és ruganyos volt belül, és fincsi is volt. A leégett alját pedig levágtam :(

periscope
periscope / periscope Wed, 2013-05-22 16:37

Elkészítettem és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki! Mennyei!! Nem lehet vele betelni!
üdv az eperkedvelőknek :-))))

fejes jánosné
fejes jánosné Thu, 2013-05-16 16:26

tudod sokszor van,hogy csak a tojás sárgája kell valamibe és sajnálom kidobni a fehérjét.nagyon köszönöm a segítséget.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-05-08 08:35

Micsoda látvány :) , köszönöm, eperrel a legfincsibb, és nekünk a leglátványosabb, ( friss házi földieper azaz szamóca mánia van, amíg csak lehet :) ), - ahogy látom, ezzel a finomsággal nagy sikerem lesz itthon....csodás , köszönöm, hogy feltetted a receptet.:)
Éva-Anyóca

Országh Kitti
Országh Kitti / Országh Kitti Wed, 2013-05-08 09:49

Kedves Éva-Anyóca, az eperrel ilyenkor én sem tudok betelni, próbálok minél több sütit kitalálni belőle - imádjuk! Köszönöm a kedves szavakat, sok sikert a pavlovához! Üdvözlettel, Kitti

viki82
viki82 Tue, 2013-05-07 23:29

Nagyon guszta! Szoval 2 kerek pavlova lesz belole?
Az almaecetet lehet valami massal potolni? Kulfoldon elek, es nem tudom, hogy itt lehet-e kapni.

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-05-14 14:11

Bocs, hogy belekotyogok, de ha angolnyelvu orszagban elsz, akkor ott megtalalod, "Apple Cider Vinegar" neven. Sokkal finomabb mint a normal ecet.

434
tojásfehérje 6 db
porcukor 25 dkg
almaecet 1 tk
narancslé 1 fél narancsból nyert
habtejszín 2.5 dl
vanília 1 db
porcukor 7 dkg
eper 45 dkg
víz 1 dl
porcukor 7 dkg
eper 25 dkg