r
Nosalty Logó

Eljegyzési hal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kataa
Eljegyzési hal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 419 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3844.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    1452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A köret hozzávalóit előkészítjük: a burgonyát meghámozzuk, és körülbelül fél cm vastag szeletekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, és a nagyobb darabokat összevágjuk, a bacont felkockázzuk.
  2. Kiolajozott tepsibe tesszük a burgonyát, a karfiolt és a bacont. Jól összekeverjük, hogy megfelelő arányban legyenek mindenhol.
  3. A tejszínhez hozzákeverjük az összenyomott fokhagymát, az 1 dl vizet és az ízlés szerint adagolt sót. Ráöntjük a tepsiben sorakozó finomságokra.
  4. Alufóliával lefedjük, körülbelül 20 percig betesszük a sütőbe.
  5. Amíg készül a burgonya, befűszerezzük a halszeleteket a fűszerkeverékkel.
  6. Ha letelt az idő, a halat a burgonya tetejére tesszük, újra lefedjük és még 15 percig visszatesszük a sütőbe.
  7. Levesszük a fóliát, és még 15 percig sütjük az ételünket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11869
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

A köret magában is megállja a helyét!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eljegyzési ebédnek készült párom és magam számára! Már régen kaptam ennyi bókot a főztömre, mint ennek a fogásnak a tálalása után! Az ihletet Angi Tejszínes burgonyája adta! Köszönet érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!