r
Nosalty Logó

Egyszerű sonkás-zelleres céklasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Egyszerű sonkás-zelleres céklasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    3003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 1851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát és a zellert megpucoljuk, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagyobb tálban a tejfölt, majonézt, mustárt, citromlevet, sót és borsot összekeverjük. A lilahagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A sonkát kockákra vágjuk. Majd a lereszelt zöldségeket, hagymát és a sonkát a majonézes-tejfölös alapba tesszük, jól elkeverjük, és készen is vagyunk.
  3. Főtt tojással, almaszeletekkel, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5604
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű sonkás-zelleres céklasaláta
dorcus89 81 recept

A napokban valaki a tömegközlekedésen céklasalátát emlegetett, amikor is eszembe jutott az a bizonyos céklasaláta, amit úgy jó 4-5 éve ettem, és egy receptes magazinból készítettem el kis kuktaként. Az íze ott volt a nyelvemen, tudtam, addig nem nyugszom, míg el nem készítem. A receptet napokig nem leltem, ezért elkezdtem az emlékezett íz alapján bevásárolni. Persze aznap, mikor rászántam magam, 10 perc kutatás után megleltem a magazint, és nem tévedtem sokat az összetevőket illetően. Az eredetiben zeller helyett alma van, de az ízlelőbimbóim így is megnyugodtak, szerencsére... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!