r
Nosalty Logó

Citromos-fűszeres sertés csicserisalátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Citromos-fűszeres sertés csicserisalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2028 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2033 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    811 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    450 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2534 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8110 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4900 micro
Összesen 2340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A páchoz az olajat, a zúzott fokhagymát, a citrom héját és levét összekeverjük. Felaprítjuk a fűszereket, hozzákeverjük.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a pácban, ha van időnk legalább 30 percre állni hagyjuk benne.
  3. Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, a páctól lecsepegtetett húsokat pirosra sütjük benne, oldalanként 4-5 perc alatt (nekem ennyi idő alatt nem puhult át kellően a sertéshús, így lefedve pároltam még rajta).
  4. A húst kiszedjük, a serpenyőbe tesszük a maradék páclevet és a vékonyra szelt lilahagymát. Hozzáadjuk a vizet és az ecetet, valamint a kiszedett hús alatt összegyűlt szaftot. Nagy lángon forraljuk, amíg a hagyma megpuhul és besűrűsödik a szaft.
  5. A salátamixet tálba tesszük, a leöblített csicserikonzervet hozzáadjuk, majd ráöntjük a szaftot. Átforgatjuk a salátát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4993
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Ajánló

Az újság szerint szuperegészséges, a napi ajánlott vitaminbevitel 2/3-ának felel meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok egy húst salátával típus... sőt! Ez volt életem első ilyen ételpárosa, pedig annyira nem vagyok már mai csirke :-D BBC GoodFood-ban láttam ezt az étket és a csicseris saláta izgatott. Meg kell valljam, jó ez az étel! Khm, nekem ugyan rizs is kellett hozzá, hogy jól lakjam, de simán jegyzem ezután a repertoárba. Legközelebb inkább csirkével készítem, mert az hamarabb átsül. Grillen is jó lehet! Frissen nem tudtam fotózni, ez a húson látszik - de ez ne vegye el senki kedvét! Kellemes nagyon a fűszeres-fokhagymás-citromos íz a húson és salátaöntetként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!