r
Nosalty Logó

Carbonara torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Carbonara torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2750 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 917 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9453.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    6398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 2750 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a spagettit sós vízben, majd csepegtssük le.
  2. Keverjük össze a tojásokat a tejszínnel és a fűszerekkel, és öntsük hozzá a langyos spagettit.
  3. Olívaolajon pirítsuk le az apró kockára vágott bacont, majd ha egy picit kihűlt, az olajjal együtt öntsük a spagettire, és keverjük össze. Reszeljük rá a sajtot, és azzal is forgassuk össze. Egy kicsit hagyjunk a tetejére is, hogy majd szépen rápiruljon.
  4. Olajozzunk ki egy 18 cm-es, kapcsos tortaformát, és öntsük bele a keveréket. Oldalt egy kicsit kifolyhat a szósz, így jobb ha teszünk a tortaforma alá még egy tálcát és egy alufóliát. Süssük 180 fokon 35 percig.
  5. Ízlés szerint elbírja még az étel a fokhagymát vagy a friss rozmaringot is. Mi sok sajttal és egy kis tejföllel tálaltuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6601
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti carbonara titka az, hogy a sokfelé elterjedt tejszín helyett tojással készül. Aláírjuk, a tojás igazán krémessé és tartalmassá teszi ezt az ételt, de mi ez esetben a tejszínt sem hagytuk ki belőle. A tortaformának hála pedig sokkal mutatósabb főétel kerekedett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek