r
Nosalty Logó

Aranytejpuding gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kobalt 1995
Aranytejpuding gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzéshez

A tálaláshoz

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzéshez

A tálaláshoz

Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzéshez

A tálaláshoz

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A főzéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A főzéshez

  1. Egy evőkanál sóval és egy kis meleg vízzel öblítsünk el egy lábast, és egy szivaccsal sikáljuk le alaposan az alját. A sós meleg vizet öntsük le róla, és öblítsük át hideg vízzel. Az öblítés segít abban, hogy a tej majd ne ragadjon le a lábas alján.
  2. Az üres lábasba öntsünk három deci tejet, rakjunk rá fedőt, és kapcsoljuk be alatta a tűzhelyet a legmagasabb utáni fokozatra.
  3. Két deci tejet öntsünk egy keverőtálba, és egy habverő segítségével keverjük el benne csomómentesre a keményítőt, a kristálycukrot és a fűszereket.
  4. Ha a lábasban a tej már közelít a forráshoz, akkor hozzáönthetjük a cukros-keményítős keveréket, és folytonos kavarás mellett addig főzzük tovább, amíg a keményítő megköt és a puding teljesen besűrűsödik.
  5. Az elkészült pudingot kitálaljuk két mélytányérba (vagy ha kisebb adagokat készítünk, akkor tetszőleges méretű tálkákba), és mindegyiknek a tetejét megszórjuk mazsolával és meggyel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2230
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 11.

Ajánló

Feltétként gyakorlatilag bármilyen gyümölcs adható hozzá, de akár tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel is meg lehet bolondítani.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kobalt 1995 6 recept

Egy indiai ihletésű édesség, amely édes, fűszeres és savanykás ízeivel egy igazán különleges, felejthetetlen ízélményt nyújt mindenkinek, aki megkóstolja. Az indiai ízek szerelmesei garantáltan ezt is imádni fogják, de a hagyományos pudingok (csoki, vanília, puncs, gyümölcs) kedvelőinek is érdemes kipróbálniuk. 

Hozzávalók

A főzéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!