r
Nosalty Logó

Áfonyás-egres pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Áfonyás-egres pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4657.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    2101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 2133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
  2. Liszteket összeforgatjuk a sóval, sütőporral.
  3. A tojások fehérjét felverjük.
  4. Váltakozva adjuk a tojásos krémhez a lisztet, tojáshabot és a joghurtot, majd alaposan összekeverjük.
  5. Egy 26 cm-es pitesütőt kivajazunk, és a tészta felét beleöntjük, rárakjuk a fele gyümölcsöt, ráöntjük a maradék tésztát és a maradék gyümölcsöt.
  6. Tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral, de ez elhagyható.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrizni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1187
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-egres pite
A konyha világa 70 recept

Egres és áfonya jó párosítás a süteményben, lassan felszívódó lisztekkel is érdemes sütni. A tetején a kókuszvirág cukor szép barnás színt ad sülés alatt, de ez elhagyható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek