Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-tejfölös pizza

Fokhagymás-tejfölös pizza
Fokhagymás-tejfölös pizza
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tehetem mindig házilag készítem a pizzát. Fokhagymás-tejföl helyett gyakran használok ketchuppal elkevert oregánót, fokhagymaport.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt.
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig meleg helyen kelesztjük.
  3. Enyhén olajozott tepsibe rakjuk az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát.
  4. Megkenjük a tejfölbe kevert zúzott fokhagymával, rárakjuk a többi feltétet.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 123
össznézettség: 318 399
elküldve: 140
receptkönyvben: 2 535
elkészítve: 189/231
Facebookon megjelent: 3

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarjás tejfölös pizza, tarjás pizza fokhagymával, kukoricás baconös pizza tejfölös alappal

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-08-31 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.08.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-08-30 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.08.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-08-02 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.08.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-08-02 02:46

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.08.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-03-08 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-03-07 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Evanics Lotti
Evanics Lotti Fri, 2016-11-04 20:08

Nagyon szuper recept! Mióta erre rátaláltam, csak így készítem a tésztát. Annyi különbséggel, hogy fél adagot készítek, mert az ember a vékony tésztát preferálja. Imádjuk. Köszi!

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Thu, 2015-05-28 12:28

Tegnap én is elkészítettem ezt a receptet. Nagyon-nagyon finom a tészta,gyors,és könnyű elkészíteni. :) Köszönöm a receptet,ezentúl csak ezt a fajtát fogom megsütni. :)

juelaj
juelaj Sat, 2014-12-20 20:06

Szia! Ma én is elkészítettem a receptedet. A férjem és a kisfiam is odáig vannak érte! Igaz a feltétet kicsit megvariáltam :) Köszönjük szépen!!!

halfilé
Halfilé / halfilé Wed, 2014-12-17 17:48

A kisebbik fiam nem rajong a fokhagymáért. Ha kevesebb pl. 2-3 gerezd fokhagymát használok , akkor nagyon elveszti a lényegét?

Aniko28
Aniko28 Mon, 2014-05-19 21:23

Már hónapok óta szemeztem vele, ma este végre megsütöttem! Isteni finom lett!
Nagyszerű a recept! Köszönöm! :-)

Tímejjja
Tímejjja / Tímejjja Sun, 2014-05-18 00:19

Ez hagyományos gáztepsiben lett készítve (kb. 30*32 cm). De így viszonylag vastagabb a tésztája. Aki a vékonyabbat szereti rakhatja két adagban kisebb tepsibe vagy 3-4 darab pizzasütő-formába.

Meskata
Meskata Sat, 2014-03-29 15:15

Halihó!
Egy gyors kérdésem volna,mielőtt elkészítem: az olivaolajat helyettesíthetem sima napraforgó olajjal is? Ha igen, ugyan annyit tegyek a tésztába belőle, mint az olivából? Válaszodat előre is köszönöm!

hvar12
József / hvar12 Mon, 2014-12-15 19:33

mert az olaszoknál extra szűz olívaolajjal készítik ,így kapja meg a kellő zsiradékot de mégis ropogós marad.Ez a legjobb,én is csak ezzel csinálom,de persze bármilyen olajjal helyettesíthető.

twixy
twixy Thu, 2014-01-16 17:23

Kedves Tímejja!
Én is elkészítettem, és nagyon, nagyon sok puszit kaptam érte a kis-nagy fiacskámtól. Szuper recept! Köszönöm!

norigabialex
norigabialex Wed, 2014-01-08 18:29

Nem kevés a 15 perc? Most sütöm, de annyi idő alatt nem lett színe még. Vagy légkeverésen csináljam?

hvar12
József / hvar12 Mon, 2014-12-15 19:31

Nem kevés a 15 perc,ha tovább sütöd kiszárad.Ha sütőben sütjük a pizzát akkor érdemes a sütő maximumán sütni,persze mielőtt beteszed fel kell fűteni teljesen.

Tímejjja
Tímejjja / Tímejjja Sun, 2014-05-18 00:21

Én hagyományos gázsütőt használok, jól előmelegítve nekem elég szokott lenni, de van úgy, hogy vékonyabb tésztát csinálok és akkor még kevesebb időre van szükség. Egyébként a feltét mennyiségétől is függ a sütési idő.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-01-31 11:00

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

katica93
Ercsi / katica93 Sat, 2012-11-03 16:38

Isteni finom lett! Nem sok ideig volt az asztalon, ugyanis elpusztította a család! Köszönöm :)

robema
robema Sat, 2012-08-04 17:20

Ma elkészítettem a pizzát, nagyon finom lett! Az utcán kapható langalló ízvilágát adja vissza a fokhagymás tejföl és a szalonna, isteni!

Tímejjja
Tímejjja / Tímejjja Sat, 2012-08-04 23:18

Nagyon örülök, hogy ízlett. Az fokhagymás-tejfölös alap ötletét nekem is a kenyérlángos adta, és szerencsére be is vált.

1118
víz 2.5 dl
finomliszt 50 dkg
élesztő 5 dkg
1 tk
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
tejföl 3 dl
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 2 nagy fej
csemegekukorica 40 dkg
bacon 10 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
sajt 20 dkg
olívaolaj 1 ek