r
Nosalty Logó

Espressós-csokoládés sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Espressós-csokoládés sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Összesen 5886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Összesen 378 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 738 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    400.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.8 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 5886 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Elkészítés

Kakaós-kekszes alap

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 20 cm-es rugós tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük.
  2. Aprítógépbe tesszük a kekszeket, a barna cukrot és a kakaóport, és az egészet finom, homokszerű állagúra daráljuk. Adjuk hozzá az olvasztott vajat a robotgéphez, és daráljuk össze a kekszmorzsával.
  3. Nyomkodjuk a morzsát a tortaformába egy kis kerek aljú pohár segítségével úgy, hogy a morzsából kerüljön a forma oldalára is egész magasan.
  4. Sütőben 10 percig elősütjük 160 fokon, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Csomagoljunk alufóliát a tortaforma köré, hogy biztosan elzárjuk a víztől, amikor majd vízfürdőbe tesszük sütéskor.

Kávés sajttorta

  1. Egy nagy tálban keverjük habosra a krémsajtot. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot. Kevergetés közben, néha kaparjuk le az edény oldalát, majd szórjuk bele az instant kávéport és óvatosan elegyítsük.
  2. Jöhet bele a tejföl és a vaníliakivonat is. Ezután adjunk hozzá egyesével a tojásokat és a legvégén a keményítőt. Keverjük alacsony sebességgel, amíg össze nem áll. Miután teljesen elkeveredett, kaparjuk le a tál oldalát, és bizonyosodjunk meg arról, hogy kellően sima és egynemű az állaga.
  3. Öntsük a krémet a tortalapra, és néhányszor ütögessük le a pulton, hogy a légbuborékok kipukkanjanak.
  4. Forraljunk fel vizet és öntsük egy nagy, legalább 5 cm magas sütőtálba, majd helyezzük a vízfürdőbe a formát. A víz kb. a tortatorma feléig érjen. Óvatosan emeljük be a tepsit a sütőbe, ügyelve arra, hogy ne kerüljön víz az alufólia alá.
  5. Süssük kb. másfél órát 160 fokon. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával.
  6. Az idő letelte után, kapcsoljuk ki a sütőt, és kissé nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni benne a sajttortát.
  7. Majd vegyük ki a vízfürdőből. Szedjük le az alufóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
  8. Végül, ha már szobahőmérsékletű, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk dermedni legalább 6-8 órát vagy egy egész éjszakát.

Csokoládéganache

  1. A csokoládét a tejszínnel, vajjal és mézzel gőz fölött összeolvasztjuk, majd spatulával óvatosan simára keverjük.
  2. A kicsit kihűlt ganache-t ráöntjük a kidermedt sajttorta tetejére és szépen, egyenletesen szétterítjük.
  3. Csokoládéforgácsokkal és friss gyümölccsel díszítjük. Tálalás elött tartsuk a hűtőszekrényben, ahol 4-5 napig el is áll, dobozban.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 1588
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 04.

Receptkategóriák

Espressós-csokoládés sajttorta
Gerzsenyi Flóra 231 recept

Ha szeretitek a kávét és a csokoládét, akkor ennek a desszertnek az egyvelege lesz az új kedvencetek, egy könnyed sajttorta formában. Ropogós, kakaós sült kekszkéregből és krémes-kávés sajttortarétegből áll, tetejére pedig selymes étcsokoládéganache kerül. A sajttortákat egyszerű összeállítani, csak idő kell hozzá. Viszonylag sokáig sülnek és hűlnek, ezért szükség lesz egy kevés türelemre is, hogy kivárjuk, amíg a tányérunkra kerül. A várakozás a legtöbbünk számára nehéz lehet, de az eredményért mindenképp megéri!

Hozzávalók

Kakaós-kekszes alap

Kávés sajttorta

Csokoládéganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.