Narancshéj

Narancshéj

Leírás

A narancsfa Kínában őshonos, gyümölcse gömbölyű, narancssárga, zöldes vagy pirosas héjú, savanykás ízű citrusféle. A narancs vitamintartalma igen magas, világszerte az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Elsősorban desszertgyümölcs, fogyasztják magában, felhasználják süteményekhez, húsételek, gyümölcslevek, koktélok készítéséhez. A narancs héja is sokoldalúan felhasználható, ilyenkor ügyelni kell arra, hogy a héjat teljesen megtisztítsuk az alatta lévő fehér résztől, mert ez keserű ízt eredményezhet. A narancshéjat kandírozhatjuk, marinálhatjuk, forgathatjuk csokiba, főzhetünk vele narancslekvárt, ízesíthetünk süteményeket, pudingokat, fagylaltokat.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Narancshéj

fehérjetartalom

1.5 g

zsírtartalom

0.1 g

szénhidráttartalom

25 g

víztartalom

72.5 g

gramm narancshéj?

Top ásványi anyagok

Kalcium

161 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

21 mg

Nátrium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.176 g

C vitamin

136 mg

Niacin - B3 vitamin

0.9 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.49 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.024 g

egyszeresen telített zsírsav

0.036 g

többszörösen telített zsírsav

0.04 g

ásványi anyagok

Kalcium

161 mg

Vas

0.8 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

21 mg

Nátrium

3 mg

Cink

0.25 mg

Réz

0.092 mg

Szelén

1 µg

szénhidrát

rost

10.6 g

víz

72.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.12 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.09 mg

Niacin - B3 vitamin

0.9 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.49 mg

Folát

30 µg

E vitamin

0.25 mg

A vitamin

21 µg

C vitamin

136 mg

B6 vitamin

0.176 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!