Burgonyakeményítő

Burgonyakeményítő

Leírás

A burgonyakeményítő nem más, mint őrölt főtt-szárított burgonya. Diétázók és lisztérzékenyek gyakran használják sütéshez, főzéshez diabetikus vagy gluténmentes liszttel keverve. A lisztérzékenyek számára készített pékáruk egyik alapanyaga, azonban sok helyen a liszttel, kovásszal készülő kenyerekbe is tesznek egy kevés burgonyakeményítőt, mert javítja a kenyér minőségét. Mivel a keményítő leköti a vizet, a kenyér nem morzsolódik, vagy repedezik, hosszabb ideig tárolható. A háztartásokban gyakran használják sűrítő-, illetve dúsítóanyagként süteményekbe, levesekbe, főzelékekbe vagy mártásokba.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Burgonyakeményítő

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

83 g

víztartalom

0 g

gramm burgonyakeményítő?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

rost

1 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!