r
Nosalty Logó

Zöldséges enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Zöldséges enchilada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Enchilada

Szósz

Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Enchilada

Szósz

Összesen 1852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Enchilada

Szósz

Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    2385 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6920.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    4251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    4858 micro
  • β-crypt
    1070 micro
  • Likopin
    7154 micro
  • Lut-zea
    4404 micro
Összesen 1852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Enchilada

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Az enchiladák elkészítéséhez mossuk meg az összes zöldséget, és vágjuk falatnyi darabokra. Meglocsoljuk olívaolajjal, őrölt köménnyel és cayenne borssal. Keverjük össze, hogy az összes zöldséget érje az olaj és a fűszerek.
  2. Öntsük a zöldségeket egy tepsire, és süssük körülbelül 15 percig. Ezután alaposan keverjük össze, és süssük további 10 percig. Sütés után hagyjuk hűlni. Keverjük össze a reszelt sajt felét a feta sajttal, a korianderrel és a lime levével.
  3. Vegyünk egy tortillát, és kanalazzuk rá a sajtkeverék 1/6-át a közepébe, a zöldségkeverék 1/6-át, majd tekerjük fel a tortillát. Helyezzük egy edénybe a tészta záródásának oldalával lefelé. Ismételjük meg az eljárást a maradék 5 tortillával. Miután az összes tortillát a tepsire tettük, öntsük rá az enchilada szószt, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  4. Letakarás nélkül süssük, amíg az enchilada át nem melegszik, és a sajt megolvad, körülbelül 20 percig. Egy kis apróra vágott korianderrel és lime szeletekkel tálaljuk.

Szósz

  1. Először elkészítjük a szószt: ez elég gyorsan elkészül, így érdemes előre kimérni mindent és összegyűjtögetni a tűzhely közelében.
  2. A lisztet összekeverjük a chiliporral, az őrölt köménnyel, az aprított fokhagymával, az oregánóval és a fahéjjal. Egy közepes lábosban felforrósítjuk az olajat. (Ki lehet próbálni az olaj hőfokát, úgy, hogy lisztet szórunk bele. Ha sistereg, akkor készen áll.)
  3. Öntsük a lisztes keveréket az edénybe, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg kissé megbarnul és illatos lesz. Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd lassan öntsük hozzá az alaplevet, és kevergessük, hogy csomómentes maradjon.
  4. Emeljük a hőt, és forraljuk fel. 5-7 percig főzzük, vagy amíg be nem sűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük és félretesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 729
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Címlapról ajánljuk

További cikkek