r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves vajas galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Zöldborsóleves vajas galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2657 micro
  • β-karotin
    6847 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3367 micro
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1794.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1979.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    10626 micro
  • β-karotin
    27389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    13470 micro
Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt egy lábasba kanalazzuk, megvárjuk míg felmelegedik, majd hozzáadjuk a karikára felszelt répákat és a borsót, majd összepirítjuk őket.
  2. Ezután hozzáadhatjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és friss petrezselyemmel.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól fedje a zöldségeket, majd hozzáadjuk félbevágva a hagymát és a fokhagymagerezdet. (Víz helyett használhatunk alaplevet is, ebben az esetben viszont ügyeljünk a fűszerezésre, valamint a hagymákat is elhagyhatjuk.)
  4. Fedjük le a levest, és főzzük 30 percig.
  5. Ez idő alatt készítsük el a galuskát. Egy kisebb tálkába szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojást, végül pedig a puha vajat.
  6. Fakanál segítségével keverjük jól össze a tésztát, ha szükséges pár csepp vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen összedolgozni.
  7. Amikor a levesnek már csak pár perc szükséges, halásszuk ki a belefőtt hagymákat, majd szaggassuk bele a galuskákat. Főzzük még őket együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről és még melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 407
  • Tegnapi nézettség: 93
  • 7 napos nézettség: 536
  • Össznézettség: 31865
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsóleves vajas galuskával
Kristyán Fanni 89 recept

Annak ellenére, hogy a zöldborsólevest mindig jól telepakoljuk finom zöldségekkel, a tésztát nem hagyhatjuk ki belőle, hiszen a frissen beleszaggatott vajas galuskától lesz igazán olyan mennyei, ahogyan gyerekként megszerettük. Még egy kis tejföl a tetejére, és máris minden kanállal a múltba repít vissza minket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek