r
Nosalty Logó

Szarvasraguleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Szarvasraguleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4775 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2739.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    242 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10958 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    5282 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1402.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7458 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 4775 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kétszer két centis kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk a fokhagymával.
  2. Olajon lepirítjuk a hagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a húst, fűszerezzük, és kicsit pirítjuk, majd felengedjük vízzel.
  3. Hozzátesszük a zöldségeket. Ha félig megpuhult a hús hozzátesszük a gombát.
  4. Készre főzzük a levest, és tejszínes habarással sűrítjük, majd még egyszer felforraljuk. Citromlével ízlés szerint savanyítjuk a levest.
  5. A cipók tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. Sütőben, 220 fokon, 5 perc alatt megpirítjuk. A cipóba tálaljuk a levest.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3793
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szarvasraguleves cipóban
Friedrich Antal 76 recept

A cipóban tálalt levesek nagyon kedveltek, így a szarvasraguleves nem csak különleges lesz..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!