Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska Mari nagyitól

Sztrapacska Mari nagyitól
Sztrapacska Mari nagyitól
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mari mama házi sztrapacskája, ami ellenállhatatlanul finom.

hozzávalók / 4 adag

sztrapacska

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hámozott burgonyát lereszeljük, sózzuk, összekeverjük a liszttel, hogy jó kemény tésztát kapjunk (akkor jó, ha elválik az edénytől).
  2. Lobogón forró, bő vízbe szaggatjuk a galuskát, amikor megfőtt (feljön a víz színére), leszűrjük, és meglocsoljuk a közben összeforralt vajjal, tejföllel (lehet a tejfölt a szalonna zsiradékával is összeforralni, de vajjal is finom).
  3. Rámorzsoljuk a juhtúrót, összekeverjük, tetejére a szalonnából kisütött töpörtyű kerül, és plusz tejföl is mehet rá – ki hogyan szereti.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 151
össznézettség: 1 990
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós sztrapacska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1188
burgonya 1 kg
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
juhtúró 35 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
tejföl 2 dl
vaj 10 dkg