r
Nosalty Logó

Sült petrezselyemgyökér-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült petrezselyemgyökér-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Összesen 1710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Összesen 90 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2421.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 857 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4842.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    3404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    858 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2397 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 1710 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Elkészítés

A krémleveshez

  1. A meghámozott petrezselyemgyökeret vékonyan felszeleteljük (akár a zöldségpucolóval is megtehetjük ezt) és a vajon elkezdjük sütni.
  2. Amikor már üveges és kezd pirosodni, rászórjuk a lisztet, alaposan elkeverjük és felöntjük húslevessel. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  3. Addig főzzük, amíg a petrezselyemgyökér megpuhul teljesen (kb. 15-20 perc).
  4. Ekkor a leveshez adjuk a tejfölt, botmixerrel összeturmixoljuk és melegítjük, de nem forraljuk.
  5. Tálkákba szedve, petrezselyem pestóval tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3608
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Ajánló

Petrezselyem pestóval tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta járt már a gondolataimban, hogy petrezselyemgyökérből is lehetne krémlevest készíteni. Szép petrezselyemgyökeret kaptam ajándékba, így neki is láttam a krémleves elkészítésének. A petrezselyemgyökeret vékony szeletekre vágva vajon megsütöttem, majd húslevessel felöntve teljesen puhára főztem. (Maradék húslevest hasznosítottam. Ha nincs húslevesünk végső esetben a leveskockából készült is megteszi.) Ízesítőül só, bors, kakukkfű szolgált. A krémességet és egy enyhe savanykás ízt a tejföl adta. Petrezselyem pestóval tálaltam. Semmi ördöngösség nincs benne, mégis egy rendkívül finom, ünnepek alkalmával is készíthető leves lett a végeredmény. (A petrezselyem pesto telitalálat volt ehhez a krémleveshez.) Csak ajánlani tudom a leves elkészítését!

Hozzávalók

A krémleveshez

A petrezselyem pestohoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!