Sült gyümölcsök ropogós tésztatakaróval recept

Sült gyümölcsök ropogós tésztatakaróval
Sült gyümölcsök ropogós tésztatakaróval
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept nálunk a „mindent visz” kategóriába esik, nagyon gyorsan elkészíthető, hozzávalót szinte mindig találsz odahaza, kedvedre BÁRMIT beledobálhatsz, és mennyeien finom – kell ennél több?! Az ötletet a német "morzsás" sütik adták, később teszek fel ilyen recepteket is, csak először vissza kell kicsit fogyóztatni kicsiny családom, ennyi édességgel nem bírnak el. :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez egy nagyobb tepsi tésztamennyisége. Ha csak kisebb adagot sütsz, a fele mennyiséget vedd. A receptben megadott tepsihez a fele adag elég lesz.
Gyors vendégváró, bárhol, bármilyen alkalomra, és garantálom, hogy mindenkinél sikert aratsz vele!
Szezonális gyümölcsből, amit szeretsz, és annyit, amennyit gondolsz, a színvariációt is kedvedre kombinálva. Én 4-5 féle gyümölcsöt szoktam egyszerre beletenni, de egy vagy kétfélével is tökéletes. A gyümölcsök fajtájuktól, érettségüktől függően több-kevesebb levet ereszthetnek, ez ne ijesszen meg senkit!  Nem lehet abbahagyni, szinte azonnal elfogy.
 

A mi kedvenc ízvariációink:

Alma-szilva-körte-barack

Banán-narancs-kivi-mangó

Szőlő-alma-ananász-barack

Eper-alma-körte-cseresznye, stb.!!!


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült gyümölcs, bundás gyümölcs, csőben sült gyümölcs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékonyan kivajazunk egy tepsit vagy kerámiaformát, és beleszórjuk a gyümölcsöket.
  2. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal vagy a kézi keverőgép dagasztóval összedolgozzuk. Akkor jó, ha kisebb-nagyobb tésztamorzsák, gombóckák lesznek belőle. 
  3. Ezt egyenletesen elhintjük a gyümölcsökön, és be a sütőbe! Ropogós, összefüggő tésztaburokká sül meg.
  4. Melegen és hidegen is tálalható, ínyenceknek tejszínhabbal. :-)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 427
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Batida

Mióta szakács: 2011.03.05.
17 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539