Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült gyümölcsök ropogós tésztatakaróval

Sült gyümölcsök ropogós tésztatakaróval
Sült gyümölcsök ropogós tésztatakaróval
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept nálunk a „mindent visz” kategóriába esik, nagyon gyorsan elkészíthető, hozzávalót szinte mindig találsz odahaza, kedvedre BÁRMIT beledobálhatsz, és mennyeien finom – kell ennél több?! Az ötletet a német "morzsás" sütik adták, később teszek fel ilyen recepteket is, csak először vissza kell kicsit fogyóztatni kicsiny családom, ennyi édességgel nem bírnak el. :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez egy nagyobb tepsi tésztamennyisége. Ha csak kisebb adagot sütsz, a fele mennyiséget vedd. A receptben megadott tepsihez a fele adag elég lesz.
Gyors vendégváró, bárhol, bármilyen alkalomra, és garantálom, hogy mindenkinél sikert aratsz vele!
Szezonális gyümölcsből, amit szeretsz, és annyit, amennyit gondolsz, a színvariációt is kedvedre kombinálva. Én 4-5 féle gyümölcsöt szoktam egyszerre beletenni, de egy vagy kétfélével is tökéletes. A gyümölcsök fajtájuktól, érettségüktől függően több-kevesebb levet ereszthetnek, ez ne ijesszen meg senkit!  Nem lehet abbahagyni, szinte azonnal elfogy.
 

A mi kedvenc ízvariációink:

Alma-szilva-körte-barack

Banán-narancs-kivi-mangó

Szőlő-alma-ananász-barack

Eper-alma-körte-cseresznye, stb.!!!


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült gyümölcs, bundás gyümölcs, csőben sült gyümölcs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékonyan kivajazunk egy tepsit vagy kerámiaformát, és beleszórjuk a gyümölcsöket.
  2. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal vagy a kézi keverőgép dagasztóval összedolgozzuk. Akkor jó, ha kisebb-nagyobb tésztamorzsák, gombóckák lesznek belőle. 
  3. Ezt egyenletesen elhintjük a gyümölcsökön, és be a sütőbe! Ropogós, összefüggő tésztaburokká sül meg.
  4. Melegen és hidegen is tálalható, ínyenceknek tejszínhabbal. :-)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 430
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Batida

Mióta szakács: 2011.03.05.
17 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
szilva 25 dkg
alma 25 dkg
őszibarack 25 dkg
körte 25 dkg
fahéj 1 teáskanál
finomliszt 30 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 15 dkg