r
Nosalty Logó

Somlói galuska háromféle piskótából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói galuska háromféle piskótából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Összesen 1339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Összesen 8033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    331.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8743.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    2480 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    3429 mg
  • Nátrium
    1956 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.8 g
  • Cukor
    837 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2425 micro
Összesen 8033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

  1. A szokásos módon elkészítjük a piskótákat a 2-2 tojásból. A kakaósnál és a diósnál az egyik kanál lisztet egy kanál kakaóporral, illetve darált dióval helyettesítjük. Ha mazsolával készítjük, beáztatjuk a rumba.
  2. A vaníliakrémhez a tejet felforraljuk a vaníliával és a citromhéjjal. Ha felforrt, félretesszük hűlni, közben a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett belekeverjük a langyos vaníliás tejet. Újramelegítjük, amíg besűrűsödik.
  3. A sziruphoz a cukrot felforraljuk a vízzel, ha kihűlt, hozzákeverjük a rumot.
  4. A csokiöntethez a csokit egy lábosba tördeljük, hozzáöntjük a vizet, és kevergetve felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a rumot is. Addig főzzük, amíg a cukor is elolvad.
  5. A kihűlt kakaós piskótát visszatesszük a tepsibe, meglocsoljuk egy kevés sziruppal, megkenjük vaníliakrémmel, megszórjuk a dió, a mazsola és a kakaópor harmadával. Erre kerül a diós piskóta, rá ugyanúgy szirup, vaníliakrém, dió, mazsola, kakaópor. Végül a sima piskóta kerül a tetejére, amire rátesszük a maradék krémet és egyéb tölteléket.
  6. Néhány órára betesszük a hűtőbe.
  7. Tálaláskor egy kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle, amiket egy-egy tálkába halmozunk, tejszínhabot teszünk rá, és meglocsoljuk bőségesen a csokiöntettel. (Egyszerre csak annyit szaggassunk ki belőle, amennyit meg is eszünk, különben kiszáradhat, bár nálunk erre nem volt ideje. :) )
  • Tepsi mérete: 38x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21620
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősöm juttatta eszembe a somlóit, de a cukrászdait nem szeretem, úgyhogy gondoltam, megpróbálkozom vele itthon. Elkezdtem receptre vadászni, de nem igazán találtam olyat, amilyen formában ez a finom édesség az emlékeimben élt, már pedig úgy gondoltam, ha már nekilátok, akkor a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle, mivel elég hosszadalmas az elkészítése. Így a hiányzó részletekről a páromnál érdeklődtem (aki cukrász, de itthon sose süt...:) ).   Nem egy bonyolult süti, de az összes hozzávaló előkészítése és az összeállítása miatt kicsit időigényes. Bár megéri a fáradtságot! :) A kép sajnos nem sikerült, de egyébként nagyon mutatósak a háromszínű kis "galuskák".

Hozzávalók

A három vékony piskótához (sima, kakaós, diós)

A vaníliakrémhez

A sziruphoz

A töltelékhez

A csokiöntethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek