Répás-almás káposztasaláta recept

Répás-almás káposztasaláta
Répás-almás káposztasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom saláta bármilyen hús mellé, de akár szendvicsben tálalva.

hozzávalók / 5 adag

A salátához

Az öntethez

A majonézhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

joghurtos vegyes saláta, káposzta saláta házi majonézzel, zelleres káposztasali
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát, káposztát vékonyan felcsíkozzuk, majd a felszeletelt almával és lilahagymával együtt egy nagy tálba tesszük.
  2. Felaprított zeller zöldjével megszórjuk, valamint 4 evőkanál citromlét öntünk hozzá.
  3. Ezt követően az öntetet állítjuk össze, amihez a majonézt a leírt összetevőkből elkészítjük, hozzáöntjük a joghurtot, majd a fokhagymával, mustárral, mézzel és fűszerekkel ízesítjük.
  4. Végül ráöntjük a salátára, és hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 24 594
elküldve: 9
receptkönyvben: 431
elkészítve: 28/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept
hirdetés

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil cs, 2013-02-21 16:25

Ez egy igazi jól bevált téli saláta nálam is, bár én a majonézt ki szoktam hagyni általában :)

üdv,
Zilka

471