r
Nosalty Logó

Rakott pörköltes tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vtimi
Rakott pörköltes tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3439 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 431 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8150.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    2149 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3166 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5033 micro
Összesen 3439 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kisebb kockákra vágjuk a húst.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük pici olajban, ha majdnem kész, ráreszeljük a fokhagymát, és pár pillanatig együtt pirítjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, rá a pirospaprika és a fűszerek.
  4. Rátesszük a húst, és kicsit hosszabb lével, mint az átlagos pörköltöt, puhára főzzük.
  5. Közben sós vízben megfőzzük a tarhonyát, leszűrjük, jó alaposan lecsepegtetjük.
  6. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  7. A borsónak leöntjük a levét.
  8. Jénaiba vagy közepes tepsibe kezdjük rétegezni: tarhonya fele, pörkölt fele, borsó fele, sajt fele. Két rétegben tesszük.
  9. Forró sütőben (légkeveréses 180 fok) kb. 20 perc alatt megsütjük. Néha nézzünk rá, ha a sajt pirosodik, akkor már jó.
  10. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7263
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

15 éves korom óta gyűjtöm a recepteket. Kb. 2 éve került ez a recept a kezembe, és időszerűnek tartottam kipróbálni! Nem bántam meg, azóta elég sűrűn kéri a család.:) Nagyon finom, egyszerű kaja, gyorsan kész van és nagyon laktató! Mi csirkemellel készítjük, szeretjük, de az eredeti recept sertéscombot ír. Ki, mit szeret!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek