Paradicsomleves rizzsel recept

1 adag
170
kcal
Paradicsomleves rizzsel
Paradicsomleves rizzsel
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját háztartásunk kialakításának kezdetén. Férjecske sósan, borsosan, én pedig édesen szerettem. Sok-sok finomhangolást követően kialakult a "harmadik család" változata, melyet mindketten igazi kedvencnek tekintünk, picit kevesebb édesség, picit kevesebb borsosság, egy pici rizs és máris kész...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A  zeller zöldjét is bele lehet tenni.
Tálalás előtt vegyük ki a vöröshagyma, -illetve, aki nem kedveli- a zeller darabjait.
A víz mennyiségével szabályozható a leves sűrűsége ízlés szerint.
Friss paradicsomból is készíthető, igény szerint turmixolva (turmixolás előtt vegyük ki az ízesítő zöldségeket, ha nem szeretnénk túl intenzív ízt), vagy darabosan.
A képen látható leves sztívia cseppel készült, ezért kissé sötétebb.

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

zelleres paradicsomleves rizzsel, rizses paradicsomleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát vízszintesen félbevágjuk, a fokhagyma gerezdeket és a zellert negyedeljük.
  2. Kevés olajat hevítünk, majd a hagymákat megfuttatjuk kevés sóval és borssal.
  3. A passzírozott paradicsomot ráöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, ízesítjük a cukorral, sóval, borssal.
  4. Beleszórjuk a rizst.
  5. Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megfő.

statisztika

beküldve:
nézettség: 39 780
elküldve: 11
receptkönyben: 619
elkészítve: 31/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (17)

lmariann
lmariannv, 2012-11-25 20:42

Nem tudok rántást csinálni, így esett a választásom a te paradicsomlevesedre:) Isteni lett! :) Azt hiszem többször is el fogom még készíteni!

Köszönöm!

nyihaj
nyihajk, 2012-03-06 11:21

Köszönet-köszönet a receptért! Mióta lisztérzékeny lettem folyton macera a paradicsomleves... nehezebb sűríteni és az íze se olyan, kétféle tésztát kellett főznöm hozzá... Ez a recept azonban megoldotta minden bánatom! Se sűrítés, se tészta! Ízlett mindenkinek, ezek után csak így készül nálunk ez a leves :)

170