Paradicsomleves rizzsel recept

Paradicsomleves rizzsel
Paradicsomleves rizzsel
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját háztartásunk kialakításának kezdetén. Férjecske sósan, borsosan, én pedig édesen szerettem. Sok-sok finomhangolást követően kialakult a "harmadik család" változata, melyet mindketten igazi kedvencnek tekintünk, picit kevesebb édesség, picit kevesebb borsosság, egy pici rizs és máris kész...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A  zeller zöldjét is bele lehet tenni.
Tálalás előtt vegyük ki a vöröshagyma, -illetve, aki nem kedveli- a zeller darabjait.
A víz mennyiségével szabályozható a leves sűrűsége ízlés szerint.
Friss paradicsomból is készíthető, igény szerint turmixolva (turmixolás előtt vegyük ki az ízesítő zöldségeket, ha nem szeretnénk túl intenzív ízt), vagy darabosan.
A képen látható leves sztívia cseppel készült, ezért kissé sötétebb.

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

zelleres paradicsomleves rizzsel, rizses paradicsomleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát vízszintesen félbevágjuk, a fokhagyma gerezdeket és a zellert negyedeljük.
  2. Kevés olajat hevítünk, majd a hagymákat megfuttatjuk kevés sóval és borssal.
  3. A passzírozott paradicsomot ráöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, ízesítjük a cukorral, sóval, borssal.
  4. Beleszórjuk a rizst.
  5. Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megfő.

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 049
elküldve: 11
receptkönyben: 584
elkészítve: 27/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (16)

lmariann
lmariannv, 2012-11-25 21:42

Nem tudok rántást csinálni, így esett a választásom a te paradicsomlevesedre:) Isteni lett! :) Azt hiszem többször is el fogom még készíteni!

Köszönöm!

nyihaj
nyihajk, 2012-03-06 12:21

Köszönet-köszönet a receptért! Mióta lisztérzékeny lettem folyton macera a paradicsomleves... nehezebb sűríteni és az íze se olyan, kétféle tésztát kellett főznöm hozzá... Ez a recept azonban megoldotta minden bánatom! Se sűrítés, se tészta! Ízlett mindenkinek, ezek után csak így készül nálunk ez a leves :)

Legfrissebb cikkek

Mindent a tócsnikról és ropogósokról
Mindent a tócsnikról és ropogósokról
Nagyon gyorsan elkészíthető ételek, melyek laktatók és könnyen emészthetők. Süssünk zöldséges ropogóst!
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nem lehet, hogy nem csinálsz lekvárt!
Nagyi, az nem lehet, hogy te nem csinálsz lekvárt! – egy ilyen mondat után mi mást lehet tenni, mint teleszedni a kosarat barackkal, és nekilátni a befőzésnek.
175