Paradicsomleves rizzsel recept

1 adag
170
kcal
Paradicsomleves rizzsel
Paradicsomleves rizzsel
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját háztartásunk kialakításának kezdetén. Férjecske sósan, borsosan, én pedig édesen szerettem. Sok-sok finomhangolást követően kialakult a "harmadik család" változata, melyet mindketten igazi kedvencnek tekintünk, picit kevesebb édesség, picit kevesebb borsosság, egy pici rizs és máris kész...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A  zeller zöldjét is bele lehet tenni.
Tálalás előtt vegyük ki a vöröshagyma, -illetve, aki nem kedveli- a zeller darabjait.
A víz mennyiségével szabályozható a leves sűrűsége ízlés szerint.
Friss paradicsomból is készíthető, igény szerint turmixolva (turmixolás előtt vegyük ki az ízesítő zöldségeket, ha nem szeretnénk túl intenzív ízt), vagy darabosan.
A képen látható leves sztívia cseppel készült, ezért kissé sötétebb.

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

zelleres paradicsomleves rizzsel, rizses paradicsomleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát vízszintesen félbevágjuk, a fokhagyma gerezdeket és a zellert negyedeljük.
  2. Kevés olajat hevítünk, majd a hagymákat megfuttatjuk kevés sóval és borssal.
  3. A passzírozott paradicsomot ráöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, ízesítjük a cukorral, sóval, borssal.
  4. Beleszórjuk a rizst.
  5. Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megfő.

statisztika

beküldve:
nézettség: 39 708
elküldve: 11
receptkönyben: 619
elkészítve: 31/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
118 recept

Hozzászólások (17)

lmariann
lmariannv, 2012-11-25 21:42

Nem tudok rántást csinálni, így esett a választásom a te paradicsomlevesedre:) Isteni lett! :) Azt hiszem többször is el fogom még készíteni!

Köszönöm!

nyihaj
nyihajk, 2012-03-06 12:21

Köszönet-köszönet a receptért! Mióta lisztérzékeny lettem folyton macera a paradicsomleves... nehezebb sűríteni és az íze se olyan, kétféle tésztát kellett főznöm hozzá... Ez a recept azonban megoldotta minden bánatom! Se sűrítés, se tészta! Ízlett mindenkinek, ezek után csak így készül nálunk ez a leves :)

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
170