Paprikás krumpli 5. recept

Paprikás krumpli 5.
Paprikás krumpli 5.
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos magyar specialitás, gyorsan, viszonylag olcsón elkészíthető, ízletes és laktató egytálétel. Ahány ház, annyi szokás, készíthető húsmentes, galuskás és akár tejfölös változatban is.
Nálunk nagyon ritkán szerepel a menüben a burgonya. Ha mégis terítékre kerül, akkor általában ezt a receptet készítem el, ügyelve arra, hogy lehetőleg kevés zsiradékot (olajat) és magas hústartalmú kolbászt használjak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti az intenzívebb fokhagyma ízt, ne darabolja, hanem reszelje az ételbe.
Ha főzés közben elfő a leve, pótoljuk, ízlés szerinti szaft mennyiséget hagyva
Egész és őrölt kömény is használható fűszerezésként.
Lehet bele tenni még felkockázott zöldpaprikát (akár csípőset) is.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

reform paprikás krumpli, olívaolajon készült paprikás krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a krumplit kockázzuk 2-3 cm-es darabokra, a hagymát és fokhagymát szeljük apróra.
  2. Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát pici sóval (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
  3. Tegyük rá a paradicsomot és a fokhagymát, pár percig főzzük, hogy engedjen levet a paradicsom.
  4. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük át, és tegyük bele a krumplit.
  5. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, és fedő alatt főzzük.
  7. Amikor a krumpli elkezd puhulni, tegyük hozzá a kolbászt és a virslit, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 50 644
elküldve: 14
receptkönyvben: 489
elkészítve: 58/76
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BejJaki
BejJaki Tue, 2013-01-22 17:32

Koszonom en is a receptet! Soha nem mertem meg paprikas krumplit fozni, mert tudtam, hogy nem lesz olyan, mint Anyue. Ez olyan lett! :) Egy falat nem maradt belole.

Enslin
Enslin Fri, 2012-06-29 16:12

Szia.Megcsináltam a recept alapján az ételt,és nagyon finom lett :)

katamolly
katamolly Fri, 2012-06-22 08:34

Szia!
Nagyon finom a recepted alapján a paprikás krumpli, mostantól mindig így készítem el!!!!

Skata
Skata Mon, 2012-02-06 12:25

Szia!
Ma megfőztem, finom lett, csak annyiban változtattam, hogy a köményt a hagymával együtt pirítottam (párom kezdi mindig így a lecsót, és nagyon finom lesz tőle :)), és a kolbászt is hozzátettem már az elején, mikor a hagyma már megpirult. köszi!

Skata
Skata Mon, 2012-02-06 15:42

Finom lett igen. Mi felváltva főzünk a főbérlőinkkel, külföldön, és nem mindig eszik a gyerekek a főztömet, de ezt még ők is szívesen megették. Ez nagy dícséret! :)

Receptműves
Receptműves / Receptműves Fri, 2012-01-27 14:59

Szia, szerintem sem az, valamiért azonban ezt a jelzőt kapta a szerkesztőktől. Megpróbálom kivenni belőle, aztán meglátjuk, milyen kategóriába kerül... Üdv, Memi

374