Máktorta 8. - gluténmentes recept

Máktorta 8. - gluténmentes
Máktorta 8. - gluténmentes
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez eredetileg egy Dr. Oetker recept, felturbózva némi mazsolával és rummal - melyet mákkedvelő családtagnak készítettem el születésnapra. Ezért is a csicsás kinézet :o) Előnye hogy nem kell bele liszt. Karácsonyi desszertnek is alkalmas lehet. 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Lisztmentes máktorta, gluténmentes diós máktorta, rumos-diós-mazsolás máktorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojások sárgáit, a fehérjéket egy külön tálban félretesszük. 
  2. A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgáival, és a rumaromával.
  3. Az őrölt mákot, őrölt diót összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, és a vajas keverékhez adjuk, és belekeverjük a mazsolát. 
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és hozzákeverjük a masszához. 
  5. Beleöntjük egy 24 cm-es kivajazott tortaformába, és 150°-ra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) 60-70 perc alatt megsütjük. 
  6. Miután kihűlt, kettévágjuk a tortalapot és megtöltjük baracklekvárral. 
  7. A díszítéshez a hideg habtejszínt felverjük kevés cukorral és a habfixálóval, majd nyomózsákkal feldíszítjük. De díszíthetjük mással is, más fajta krémmel, vagy gyümölccsel, gyöngycukorral, és jól passzol hozzá a meggy is. 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 656
elküldve: 5
receptkönyvben: 135
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Debikusz

Mióta szakács: 2010.12.16.
3 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mokizsu
mokizsu szo, 2012-04-14 08:36

Gratulálok a recepthez, isteni finom lett. Kicsit féltem, hogy liszt nélkül milyen lesz, de ilyen könnyű, laza tésztájú sütit régen ettem. Családomnak annyira ízlett, hogy máskor is megcsinálom. Köszönöm ezt a finomságot.

Kispintyő
Kispintyő cs, 2011-08-25 23:30

Köszönöm a receptet! A párom születésnapjára sütöttem meg, és kezdő szakácsként nagy sikert arattam! Végre az egész család együtt desszertezhetett, mert Édesanyám glutén- és laktóz érzékeny, így a tejszínt lehagyva, tökéletesen ehető volt az ő számára is! Még egyszer nagyon köszönöm, a sikerem Téged is illet!!! :)

402