r
Nosalty Logó

Kolbászos-tarhonyás egytál burgonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Kolbászos-tarhonyás egytál burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5988.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    3563 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1721.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1109 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 4368 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük.
  2. Hozzáadjuk a 2 fej kockára vágott hagymát, megsütjük, majd a tarhonyát is hozzáadva megpirítjuk.
  3. A megtisztított, apró kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.
  4. A megpirított tarhonyát megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, átkeverjük, és felöntjük a megfőzött burgonyával, a lével együtt.
  5. Hozzáadjuk a reszelt paradicsomot.
  6. Fűszerezzük, és készre pároljuk. Savanyúval tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 18054
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Tetszett az étel neve, kíváncsi voltam, hogy fog ízleni a családomnak. A tarhonyát szeretik, de még burgonyával keverve sosem készítettem el. Én az eredeti recepten módosítottam, füstölt kolbászt és reszelt paradicsomot tettem az ételbe. A burgonyát legközelebb külön fogom megfőzni, mert bizony a burgonya kemény volt, tovább kellett főznöm, így a tarhonya szétfőtt, ennek ellenére ízlett a férjemnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!