r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék gerslifasírttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Zöldbabfőzelék gerslifasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Összesen 2192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Összesen 68 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8182.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    6341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    936 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    3999 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6219 micro
Összesen 2192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Elkészítés

Zöldbabfőzelék

  1. A zöldbabot tegyük fel az alaplében, és főzzük puhára a hüvelyes zöldséget benne.
  2. Fűszerezzük, tegyük bele az aprított petrezselymet és fokhagymát, majd készítsük el a habarásunkat. Zabtej, növényi tejszín és a keményítő mellé merjünk a levesünk levéből, és keverjük el, majd óvatosan adagoljuk vissza, és dolgozzuk simára.
  3. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, végezetül kevés citromlével savanyíthatunk rajta.

Gerslifasírt

  1. A gerslit áztassuk be, majd minimum fél óra után (amikor az árpaszemek kinyíltak) mossuk át.
  2. Hevítsünk fel fél evőkanál olajat, és kezdjük el megpirítani a gerslit benne. Öntsük fel az alaplével, és főzzük puhára az árpagyöngyöt, addigra jól beszívja a levet. Ráadásként fedő alatt dunsztoljuk tovább, és hagyjuk kihűlni.
  3. Reszeljük le a sajtot és a fokhagymát, és adjuk hozzá a gerslinkhez. Ezután jöhet a többi alapanyag is, és egy kiadós keverés.
  4. Nem maradt más hátra, mint a kézzel formázott korongok olajon való kisütése, és a tálalás.
  5. Jó lakomázást!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2044
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Főzelék és fasírt diétás verzióban.

Hozzávalók

Zöldbabfőzelék

Gerslifasírt

Címlapról ajánljuk

További cikkek