r
Nosalty Logó

Kacsasült szőlős fánkkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Kacsasült szőlős fánkkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 2883 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 8653 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Összesen 307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    237 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 2883 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    711 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    323 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 8653 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A sülthöz

  1. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, kevés ötfűszer-keverékkel meghintjük. Aláöntjük a zsírt, lefedjük fóliával, és előmelegített sütőben hőlégkeverésen 1-1,5 órát sütjük (ki hogy szereti átsütve), közben megfordítjuk, majd levéve a fóliát pár perc alatt megpirítjuk a bőrét.
  2. A fánkhoz az élesztőt a mézzel elkevert langyos tejben megkelesztjük, összedagasztjuk a többi alapanyaggal, 1 órán át kelesztjük.
  3. A szilvalekvárhoz hozzákeverjük a többi alapanyagot, forraljuk 1-2 percig, míg a bor alkoholtartalma elpárolog, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A megkelt fánktésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, 8,5 cm átmérőjű derelyeszaggatóval köröket szaggatunk ki. A tésztaköröket visszatesszük a derelyeszaggatóba, közepébe egy nagy szőlőszemet teszünk. a tésztaszéleket összenyomjuk. 10 percig újra kelesztjük, majd forró olajban lefedve mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük.
  5. Tálalásnál a szószra helyezhetünk 1-1 cikkekre vágott szilvaszemet, néhány szál narancshéjat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7604
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsasült szőlős fánkkal
Évi néni 1830 recept

Szerettem volna a fiammal jobban megkedveltetni a kacsahúst, és ez sikerült. A többi már csak egy kis csicsa volt hozzá abból, amit otthon találtam a kamrában. Persze úgy illett volna, hogy vörösbort, esetleg rozét tegyek a szószhoz, és akkor piros szőlő járt volna a fánkhoz, de ezeket nem leltem a kamrában, így finom édes fehérszőlővel és fehér borral készült el az étel, de így is nagyon finom volt. Kisfiam még repetázott is.

Hozzávalók

A sülthöz

A szószhoz

A fánkhoz

A sütéshez

A töltéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek