Kacsacomb lila párolt káposztával és petrezselymes burgonyával recept

Kacsacomb lila párolt káposztával és petrezselymes burgonyával
Kacsacomb lila párolt káposztával és petrezselymes burgonyával
160 perc / előkészület: 20 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos házias ízű kacsacomb, saját recept alapján. Tehetünk rá fehérbort is a víz helyett, pároláskor.

hozzávalók / 6 adag

  • 6 közepes db kacsacomb
  • 2 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dl napraforgó olaj
  • 4 közepes db vöröshagyma
  • 1 közepes fej fokhagyma
  • 1 közepes db paradicsom
  • 1 közepes fej vöröskáposzta
  • 1 közepes db paprika
  • 4 ek vörösborecet
  • 5 ek cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál ecet
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 2.5 dl víz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, kacsacomb párolt káposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsi aljára felkarikázzuk a vöröshagymát, a hámozott fokhagyma gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és rászórjuk. A paradicsomot és a paprikát felaprítjuk, ezt is rászórjuk. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel. A kacsacombokat sózzuk borsozzuk, majd ráfektetjük a vöröshagymaágyra, 2 dl olajjal meglocsoljuk. 1 bögre vízzel felöntjük, letakarjuk egy alufóliával, sütőbe tesszük, alacsony hőfokon 2 órán át sütjük. Közben időnként érdemes benézni a fólia alá, ha azt látjuk, hogy nagyon elpárolgott a víz, egy keveset (0.5-1) dl önthetünk rá. Közben a káposztát lereszeljük, és lesózzuk.
  2. 2 óra elteltével levesszük a fóliát, de továbbra is kis lángon sütjük tovább, kevés olajjal meglocsoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben a hámozott, kockára vágott burgonyát feltesszük sós vízben főni.
  3. A cukrot olajon megpirítjuk, a sózott káposztát ráhelyezzük, és kis lángon párolni kezdjük. Sóval, borssal, köménnyel és ecettel ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk.
  4. Az apróra vágott petrezselymet olajon átpirítjuk, a leszűrt, de még meleg burgonyát ráöntjük, és jól elkeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 61 217
elküldve: 19
receptkönyvben: 185
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1560