r
Nosalty Logó

Húsvéti bableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húsvéti bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 4463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17917.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    1294 mg
  • Foszfor
    4096 mg
  • Nátrium
    10379 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    4277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2222 micro
  • Kolin:
    1259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    10003 micro
  • β-karotin
    24046 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 4463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A sonkát és a babot egy éjszakára hidegvízbe áztatjuk.
  2. Másnap a sonkát 2-3 óra alatt puhára főzzük, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Mikor már kihűlt, darabokra vágjuk és félretesszük a tálalásig.
  3. A sonka főzőlevébe tesszük a beáztatott babot, néhány babérlevelet, fokhagymát és egész borsot. Mikor már félig megpuhult a bab, hozzátesszük a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Puhára főzzük.
  4. A csipetkéhez felütünk egy tojást, sózzuk és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Kis galuskákat "csipkedünk" belőle és a leveshez adjuk. Ha feljöttek a leves felszínére, akkor már el is készültek.
  5. Közben elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítjuk a lisztet és hozzáadunk 3-4 gerezd összezúzott fokhagymát és pirospaprikát. Felöntjük hideg vízzel és csomómentesre keverés után a leveshez adjuk. Pár percig forraljuk. Az előre összedarabolt sonkával és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 30680
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti bableves
A kis gasztronauta 142 recept

A sonka főzőleve rengeteg ízt tartalmaz, kár lenne veszendőbe hagyni. :) A következő recept ötletet ad ennek felhasználására.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek