Epres túrótorta recept

Epres túrótorta
Epres túrótorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt van az eperszezon, így gondoltam kombinálom a kislányom kedvenc gyümölcsét a férjem kedvenc túrós süteményével. :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Túrókrém

Díszítés

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres-túrós sütemény, túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Először a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habbá verjük a cukrokkal.
  2. A sárgájából készült masszához fokozatosan hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Amikor ez kész, óvatosan összekeverjük a fehérjével.
  3. Egy kivajazott tortaformába öntjük az alapot, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
  4. Ha úgy látjuk, hogy kész, tűpróbával ellenőrizzük, és kicsit félrerakjuk hűlni.

Túrókrém

  1. A túrót egy villával áttörjük, majd a citromlével, citromhéjjal és a cukorral krémesre keverjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túrókrémmel. (Ha valaki kicsit gyümölcsösebb krémet szeretne, akkor már a krémbe is bele lehet forgatni eperdarabokat, de csak óvatosan, nehogy a darabok összetörjenek.)

Díszítés/Összeállítás

  1. Az enyhén kihűlt piskótát 2 evőkanál eperlekvárral lekenjük, de nem szabad vastagon, nehogy túl édes legyen a sütemény. Ezután vékonyra vágjuk az epreket, és az eperlapokkal teljesen befedjük a lekváros részt.
  2. Az eper tetejére óvatosan rákenjük a túrókrémet. Ezt tényleg nagyon óvatosan kell kivitelezni, mert a túró felszedheti a már lerakott eperlapokat.
  3. Miután elegyengettük a teljes krémet a torta tetején, hűtőbe tesszük egy órára. (Ha nem aznap kívánjuk a tortát fogyasztani, hanem csak másnap, akkor tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.)
  4. Ha kivettük a hűtőből, ismét eperlapokkal, vagy ez már ízlés dolga, akár egész eprekkel is díszíthetjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 73
össznézettség: 22 407
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Alinka87

Mióta szakács: 2016.05.17.
1 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fickóbá
Fickóbá szo, 2017-05-13 19:43

Kedves Alinka!
Nagyon finom lett a torta, mindenkinek ízlett a családban, kicsinek, nagynak! Köszönjük a receptet!

321