Csokis-kávés piskótatekercs recept

Csokis-kávés piskótatekercs
Csokis-kávés piskótatekercs
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az a tervem, hogy Vilmos buliján rolád-parádéval kápráztatom el a gyerekeket. Erre edzek. (Vilmos nem tudja, mit tervezek, csak boldogan falja a roládokat.)
 
Arra gondoltam: csinálok fehér, sárga, rózsaszín, barna piskótaroládokat (fehéret tojásfehérjéből citromkrémmel vagy kókusszal; sárgát sima piskótából narancskrémmel; rózsaszínt valami lekvárral; a csokis ilyesmi lesz, lehet csak csokis piskótából) és különböző színű sós roládokat is (paradicsomos, brokkolis, tojásos, stb. – majd még kitalálom. (Ha van ötletetek, szívesen veszem a segítséget!)
Jó tarka-barkán fogom tálalni − megpróbálom elkápráztatni a bandát. Vilmos örülni fog - szerintem -, mert annak ellenére, hogy folyton kritizálja a főztömet, a haverok előtt szeret nagyképűsködni az anyja remekeivel :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ezt olvastad már?

ajánlat

Kávé, tea, tejes turmixok.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs csokival és kávéval, csokis piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése:
 
  1. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat.
  3. Felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
  4. Forró sütőbe tesszük és takarékon 5 percig sütjük.
  5. Eközben a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a rumot.
  6. A tepsit kivesszük a sütőből és ráegyengetjük a kakaós tésztát.
  7. Lassú tűzön megsütjük.
  8. A sütőből kivéve a tepsiben feltekerjük a tésztát a sütőpapírral együtt.
  9. Konyharuhába csavarva deszkára helyezzük, megvárjuk míg kihűl.
  10. Hidegen kitekerjük, megkenjük a krémmel, és visszatekerjük.
  11. Legalább két órán át pihentetjük a hűtőben mielőtt felszeljük. 

 
A krém készítése:
 

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojást a tejszínnel, a kakaóval, kávéval és liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
  3. Kihűlés után összekeverjük a cukros vajjal.
  4. Hozzáadjuk a rumot.

statisztika

beküldve:
nézettség: 107 351
elküldve: 21
receptkönyben: 1 193
elkészítve: 2/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (14)

Chocaholic
Chocaholiccs, 2012-03-15 01:53

Kedves Ildiko!
Nagyon fincsi a sutid, jok az aranyok, a tesztaja mar nyersen is isteni volt (ki kellett takaritani a talat:)) A krem nekem picit mas lett, mert fozott kavet es etcsokoladet hasznaltam (elfogyott a kakaoporom), ugyhogy eszerint varialtam. Korbekentem a krem egy reszevel, megszortam vagott dioval es karamellt is csurgattam ra, mert azt is ki szerettem volna mar probalni egy ideje. A ferjem azt mondta erre a kombora, hogy nagyon hasonlit a dobos tortara :D
Koszi a receptet!
Chococat

eve1122
eve1122cs, 2010-08-12 17:04

Nem is írtad eddig Ildikó, hogy milyen lett a buli? Elképedtek a haverok? :D

Brumi
Brumip, 2010-06-18 10:48

Nagyon nagy sikere volt a családban!
Most nemrég regisztrálta és fantasztikus ez a honlap!
Imádom és köszönöm

mokosagi
mokosagiszo, 2009-11-21 11:08

Kedves Ildikó!
Mivel első látásra nagyon szimpatikus volt a süti ,ma én is elkészítettem.A tésztájával nem vagyok elégedett,legközelebb egész tojásokból fogom készíteni.
Nekem csak fehérjéböl eléggé lapos lett.Különben köszönet a receptért!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2009-01-24 11:46

Köszi Szintia!
Csinálj belőle bombát - Te nagyon ügyes vagy ebben. Azt mondanám azonban, hogy a csokis piskótába ne kakaóport rakjál, hanem reszelt csoki (vagy kevesebb kakóport), hogy színben jobban elváljon egymástól a 3 réteg. Én legközelebb így csinálom.
Teljes tojásból persze ugyanúgy készítheted.
Várjuk az eredményt!

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAszo, 2009-01-24 11:01

 
Gyönyörűek Ildikó!
Imádom a roládokat, előszeretettel készítek bombát belőlük és ez a csokis-kávés pikótatekercs rendkívül mutatós lehet bombaformában is!:)
Szintia

Legfrissebb cikkek

Kicsit fagyi, kicsit jégkrém
Kicsit fagyi, kicsit jégkrém
Desszertet ennél, ami hűsítő? Nincs kedved a konyhában bíbelődni? Szükséged van egy kis zöldfűszeres löketre? Akkor készíts dinnyés szorbét!
15 vicces bornyitási technika
15 vicces bornyitási technika
Megunhatatlan, örökzöld "csináld magad" műfaj a borosüveg kinyitása. Mindenkinek megvan a saját észbontó sztorija, a legtöbb persze a falon ásító vörösborfoltokkal végződik.
Elkészült a színváltós fagyi
Elkészült a színváltós fagyi
A fagyit az íze és a frissítő hatása miatt kedveljük így nyáron. Most azonban kapunk még egy okot, ami miatt rajonghatunk ezért az édességért.
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
Top 10 egészséges(ebb) pizzatészta
A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált. Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt!
495