Csokis-kávés piskótatekercs recept

1 adag
495
kcal
Csokis-kávés piskótatekercs
Csokis-kávés piskótatekercs
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az a tervem, hogy Vilmos buliján rolád-parádéval kápráztatom el a gyerekeket. Erre edzek. (Vilmos nem tudja, mit tervezek, csak boldogan falja a roládokat.)
 
Arra gondoltam: csinálok fehér, sárga, rózsaszín, barna piskótaroládokat (fehéret tojásfehérjéből citromkrémmel vagy kókusszal; sárgát sima piskótából narancskrémmel; rózsaszínt valami lekvárral; a csokis ilyesmi lesz, lehet csak csokis piskótából) és különböző színű sós roládokat is (paradicsomos, brokkolis, tojásos, stb. – majd még kitalálom. (Ha van ötletetek, szívesen veszem a segítséget!)
Jó tarka-barkán fogom tálalni − megpróbálom elkápráztatni a bandát. Vilmos örülni fog - szerintem -, mert annak ellenére, hogy folyton kritizálja a főztömet, a haverok előtt szeret nagyképűsködni az anyja remekeivel :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kávé, tea, tejes turmixok.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs csokival és kávéval, csokis piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése:
 
  1. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat.
  3. Felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
  4. Forró sütőbe tesszük és takarékon 5 percig sütjük.
  5. Eközben a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a rumot.
  6. A tepsit kivesszük a sütőből és ráegyengetjük a kakaós tésztát.
  7. Lassú tűzön megsütjük.
  8. A sütőből kivéve a tepsiben feltekerjük a tésztát a sütőpapírral együtt.
  9. Konyharuhába csavarva deszkára helyezzük, megvárjuk míg kihűl.
  10. Hidegen kitekerjük, megkenjük a krémmel, és visszatekerjük.
  11. Legalább két órán át pihentetjük a hűtőben mielőtt felszeljük. 

 
A krém készítése:
 

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojást a tejszínnel, a kakaóval, kávéval és liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
  3. Kihűlés után összekeverjük a cukros vajjal.
  4. Hozzáadjuk a rumot.

statisztika

beküldve:
nézettség: 107 790
elküldve: 21
receptkönyben: 1 199
elkészítve: 2/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (14)

Chocaholic
Chocaholiccs, 2012-03-15 00:53

Kedves Ildiko!
Nagyon fincsi a sutid, jok az aranyok, a tesztaja mar nyersen is isteni volt (ki kellett takaritani a talat:)) A krem nekem picit mas lett, mert fozott kavet es etcsokoladet hasznaltam (elfogyott a kakaoporom), ugyhogy eszerint varialtam. Korbekentem a krem egy reszevel, megszortam vagott dioval es karamellt is csurgattam ra, mert azt is ki szerettem volna mar probalni egy ideje. A ferjem azt mondta erre a kombora, hogy nagyon hasonlit a dobos tortara :D
Koszi a receptet!
Chococat

eve1122
eve1122cs, 2010-08-12 16:04

Nem is írtad eddig Ildikó, hogy milyen lett a buli? Elképedtek a haverok? :D

Brumi
Brumip, 2010-06-18 09:48

Nagyon nagy sikere volt a családban!
Most nemrég regisztrálta és fantasztikus ez a honlap!
Imádom és köszönöm

mokosagi
mokosagiszo, 2009-11-21 10:08

Kedves Ildikó!
Mivel első látásra nagyon szimpatikus volt a süti ,ma én is elkészítettem.A tésztájával nem vagyok elégedett,legközelebb egész tojásokból fogom készíteni.
Nekem csak fehérjéböl eléggé lapos lett.Különben köszönet a receptért!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2009-01-24 10:46

Köszi Szintia!
Csinálj belőle bombát - Te nagyon ügyes vagy ebben. Azt mondanám azonban, hogy a csokis piskótába ne kakaóport rakjál, hanem reszelt csoki (vagy kevesebb kakóport), hogy színben jobban elváljon egymástól a 3 réteg. Én legközelebb így csinálom.
Teljes tojásból persze ugyanúgy készítheted.
Várjuk az eredményt!

MENNYEI MANNA
MENNYEI MANNAszo, 2009-01-24 10:01

 
Gyönyörűek Ildikó!
Imádom a roládokat, előszeretettel készítek bombát belőlük és ez a csokis-kávés pikótatekercs rendkívül mutatós lehet bombaformában is!:)
Szintia

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
495