r
Nosalty Logó

Csirkés bulgursaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Csirkés bulgursaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Összesen 1366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Összesen 74 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2388.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    869 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9555.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    7318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1031 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    3476 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4388 micro
Összesen 1366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    137 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Elkészítés

A bulgurhoz

  1. A csirke pácolásához az olívaolajat, a sót, a borsot és a zaatar fűszerkeveréket összekeverjük. A húst megmossuk, ha vastagok a filék, műanyagzacskóba téve kiklopfoljuk. Egy műanyag dobozba tesszük, ráöntjük a páclevet, majd hűtőben legalább egy órát pihentetjük.
  2. A bulgurt szűrőkanálba tesszük, és hideg víz alatt átmossuk. Egy kisebb lábosban 4 dl vizet forralunk, és beletesszük a zöldségleves-kockát. Amikor felforrt a víz, beleöntjük a bulgurt, és fedő alatt a csomagoláson jelzett időpontig puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  3. A paradicsomot, az uborkát felkockázzuk, a mentát, a petrezselymet apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Az öntethez az olajat, a citromlevet, a mézet, a sót, a borsot és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát egy kisebb üvegben összekeverjük. Ha szükséges, ízlés szerint tovább ízesítjük.
  5. A leszűrt bulgurt még melegen az öntettel egy nagyobb tálban elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a zöldségeket is. A tetejére halmozzuk a megtisztított gránátalmamagokat, és a csirke elkészüléséig félretesszük.
  6. A csirkecombokat grillserpenyőben, a rájuk ragadt páclében oldalanként 3–5 percig sütjük. Ezután tányérra szedjük, és letakarjuk alufóliával, szeletelés előtt 3 percig pihentetjük.
  7. Felszeletelve a bulgur tetejére tesszük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 321
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 22324
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán üdítő és laktató saláta, amit ősszel is érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

A bulgurhoz

Az öntethez

A csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek