Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bácskai rizses hús

Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó szaftos husit válasszunk, például tarját az elkészítéshez. A rizs természetesen lehet a hússal együtt is készre főzni, de én úgy szeretem, hogy csak a végén keverem őket össze. Ecetes savanyúsággal tálaljuk. 

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg sertéshús (comb, lapocka vagy tarja)
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 ek fűszerpaprika
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek zsír vagy olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szaftos sertéspörköltet készítünk: a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, és hozzáadjuk a megtisztított, és felkockázott sertéshúst.
  2. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a felaprított fokhagymát és egy csipet köményt.
  3. A paradicsom héját eltávolítjuk, felkockázzuk, és a paprikával együtt a húshoz adjuk. 
  4. Fedővel lefedve készre főzzük, ha szükséges, kevés folyadékkal öntsük fel. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A rizs kevés olajon futtassuk meg, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve készre főzzük. 
  6. Ha a rizs elkészült, összekeverjük a hússal, és hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 222
össznézettség: 330 818
elküldve: 42
receptkönyvben: 1 554
elkészítve: 210/218
Facebookon megjelent: 6

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses hús, pörköltes-rizses egytálétel, szaftos sertéspörkölt rizzsel keverve

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2018-01-29 10:34

A rizseshús úgy készül,hogy a húshoz keverjük a rizst és együtt főzzük készre.Ez pörkölt rizzsel!

Papa-70
Papa-70 Wed, 2017-10-25 12:14

Apróbb megjegyzésem lenne: ez nem bácskai rizses hús, hanem sertés pörkölt rizzsel. Az hogy a végén összekeveri, tálalás kérdése! Bocsi!

vantami5
zsuzsi73 / vantami5 Tue, 2017-01-10 14:00

Elkészítettem a receptet, szerintem sok bele a 2 ek. fűszer paprika, nagyon paprikás lett.

terranova56
terranova56 Wed, 2015-11-11 02:58

Szerintem ez az alap rizses hús, az állaga tökéletes és mesterien néz ki.
Mentve
üdv:Ticcsi

b-n
b-n Wed, 2014-07-30 10:08

Valahogy pörkölt lett rizzsel lehet, hogy túl sok levet tettem bele? Mindegy, így is hamar elfogyott.