r
Nosalty Logó

Almás-szilvás süti Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Almás-szilvás süti Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 2494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 egész tojást és az 1 tojássárgát a sóval enyhén felverjük. Hozzákeverjük a citrom vagy narancslét.
  2. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan belecsurgatjuk a tojásokat, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. A masszába forgatjuk a 20 dkg darabolt almát és szilvát.
  4. Egy kenyérsütő formát kivajazunk, majd a masszát beleöntjük. A massza tetejére még teszünk pár darab szilvát.
  5. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük a formát, és 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha megsült, 10 percig hagyjuk a formában, majd rácsra tesszük.
  7. A citromlét elkeverjük a cukorral, és a kihűlt sütire csurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5935
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Ajánló

Bármikor, ha gyümölcsös sütire vágyunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerestem valamilyen szilvás sütit. Ezt találtam a fincsi.hu-n. Köszönet érte. Nekem nem volt otthon narancsom, így aromát használtam egy kicsit, attól olyan rózsaszínes.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!