r
Nosalty Logó

Zsúrzsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Zsúrzsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5000.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    2997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 2174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót.
  2. A szétmorzsolt élesztőt jól kikeverjük a mézzel és 185 ml langyos vízzel. Hozzáöntjük a liszthez, a joghurttal együtt.
  3. Sima tésztát dagasztunk. Akkor jó, amikor a tésztabuci már elválik az edény falától.
  4. (Persze készíthetjük a tésztát robotgépben is, dagasztókart használva, úgy sokkal egyszerűbb a dolgunk.)
  5. Letakarva, langyos, huzatmentes helyen 1 órán át kelesztjük. (Ez idő alatt duplájára nő a tészta.)
  6. Közben az olajbogyót apróra vájuk, a fenyőmagot hozzákeverjük.
  7. A parmezán sajtot durvára reszeljük, a megpucolt fokhagymát egésze finomra vágjuk, és összekeverjük a rozmaringgal.
  8. Megfelezzük a megkelt tésztát: egyik felébe az olajbogyós-fenyőmagos mixet dolgozzuk bele, másikba a fokhagymás-rozmaringos-sajtos egyveleget.
  9. Mindkét tésztabucit öt-öt egyenlő részre osztjuk és golyókat formálunk.
  10. Egy tepsit vagy sütőlapot sütőpapírral borítunk, középre teszünk egy tésztagolyót, és körberakjuk a többivel, a kétféle ízű golyókat szorosan, felváltva téve egymás mellé (virág alakot kapunk a végén). Az egészet megkenjük vízzel.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11538
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reggelire, lusta vasárnapokon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!