r
Nosalty Logó

Vaníliás túrófánk diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rebell
Vaníliás túrófánk diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 444 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1334 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 211 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 444 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 1334 kcal
  • 22% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük. (Nem baj, ha darabos marad egy kicsit a túró.)
  2. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük.
  3. A forró olajba kanállal kicsi tésztákat szaggatunk, és miután az egyik oldala megsült, megfordítjuk a fánkocskákat.
  4. Ha megsültek a fánkok, akkor egy szalvétával tálra helyezzük őket, és hagyjuk róluk lecsöpögni az olajat.
  5. Majd egy tiszta tányérra helyezzük a fánkokat, és ízlés szerint szórhatjuk fahéjjal stb. :)
  6. Tálalhatjuk akár lekvárral, gyümölccsel, vagy meglocsolhatjuk egy kevés vízben elkevert fehérjeporral is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28532
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
rebell 8 recept

Nagyon szeretem a fánkot, és törekedtem úgy elkészíteni, hogy minél tisztább hozzávalókat tartalmazzon, minél egészségesebb legyen. Viszonylag magas fehérjetartalma előnyös lehet egy diétánál is, ha édességre vágyunk.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!