r
Nosalty Logó

Töltött csirke 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Töltött csirke 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2697 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 450 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    266.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5006.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    2018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5963 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 2697 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét teljesen kicsontozzuk. Először a combokat és a szárnyakat kitekerjük. A kivevő nyílásnál bevágunk a mellcsontig, apránként eltávolítjuk a húst a csontról. A mellcsont 2/3-ánál megfordítjuk a csirkét és most nagyon óvatosan a hát mentén továbbvágjuk, nagyon apró vágásokkal és vigyázva, hogy a bőrt ne vágjuk meg. Továbbvágjuk, amíg a mellkast egy darabban kiemelhetjük. Majd kicsontozzuk a combokat és a szárnyakat.
  2. A kicsontozott csirkét megmossuk, szárazra töröljük, kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  3. A darált húst összegyúrjuk az apróra vágott hagymával és a zsályával, majd sóval és borssal ízesítjük. Megtöltjük vele a csirkét. A combokba és szárnyakba is kerüljön a töltelekből. A nyílasokat hústűkkel vagy fogpiszkálókkal összetűzzük.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét fektessük a mellére a tepsiben. Szórjuk köréje a durvára vágott hagymát és a sárgarépát és öntsük le a vajjal. Toljuk a sütőbe. 30 perc múlva a csirkét fordítsuk meg, egy kis levest öntsünk alá és a állítsuk a hőt 160 fokra. Süssük tovább kb 60-80 percet. Közben gyakran kenegessük a csirkét a sült szaftal, és ha kell, öntsünk hozzá még levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne a húst 10 percet pihenni.
  5. A csirkét szeletekre vágjuk.
  6. A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és tovább főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a csirkéhez tálaljuk.
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 26300
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkecombokat már évek óta ki szoktam csontozni, most végre rávettem magam az egész csirke csontozására. Teljesen csontok nelkül csak nem lett, mert a szárnyaknal csak az első csontot sikerült kiszednem...Az egész kicsontozás nekem 25 percet vett igénybe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek