r
Nosalty Logó

Tojásmentes krémsajtos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásmentes krémsajtos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    307.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1470 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 4565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és az aljába helyezünk egy vízzel teli tepsit.
  2. Akekszet ledaráljuk és az olvasztott vajat hozzáadva masszává gyúrjuk, majd egy 23 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
  3. A túrót késes robotgéppel krémesre keverjük (vagy ha nincs robotgépünk, szitánáttörjük), majd hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt, a tejszínt, a vaníliakivonatot, a porcukrot és a keményítőt, valamint a tojásokat (elhagyható!) és homogénné keverjük.
  4. A túrókrémet a kekszes alapra öntjük és 50 percen át sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd egyéjszakán át hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14860
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Sok szeretettel ajánlom Anticukrász nevű felhasználónknak (aki úgy befürdött a diótortával), mert ezt szerintem nem lehet elrontani...:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész ott kezdődött, hogy ötvözni akartam a cheesecake-et a túrótortával. Lányos zavaromban kifelejtettem a tojást (mondjuk este 10 óra volt, szóval lehet, hogy ennek is betudható:)) és erre csak akkor jöttem rá, mikor már  a sütőben volt. Na sebaj, gondoltam, ha így is jó lesz, legalább a tojásallergiások is örülnek majd neki. Működött, de azért tojással valahogy krémesebb az állaga.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!