r
Nosalty Logó

Tejfölös tarja

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
mayzsofi
Tejfölös tarja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3301 micro
  • β-karotin
    7869 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2387 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2438 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 1415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    864 micro
  • β-karotin
    2060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a hús szeleteket és a zöldségeket odatesszük húslevesnek. Kb. 1 és fél óra hosszáig főzzük.
  2. Mikor a hús szeletek és a zöldségek megfőttek, szépen kimerjük a levesből, majd a hús szeleteket megszórjuk sóval illetve borssal.
  3. Egy fej vöröshagymát megpucolunk és felkarikázunk, a zöldséget is felkockázzuk.
  4. A húst kis olajon odatesszük sütni, és mikor kezd sülni, hozzáadjuk a hagyma karikákat és a zöldséget. Ezt így együtt egy pár percig még sütjük, közben tehetünk hozzá egy kis olajat is, és mikor a hagyma is megfonnyadt, felöntjük még a húsleves levével épp, hogy csak ellepje.
  5. Mikor a hús már kezd zsírjára sülni, a tejfölbe is keverünk a szaftból, és így öntjük a hús szeletekre. (A tejfölbe még akár egy kevéske tárkonyt is keverhetünk.)
  6. Ezt még így egy kevéske ideig rottyantjuk, majd párolt rizzsel tálaljuk, és jó étvággyal elfogyasztjuk!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4683
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös tarja
mayzsofi 1 recept

Ezt a szüleim találták ki, amikor még fiatal házasok voltak, és én is csak egy alulgombolós voltam. Céljuk ezzel az volt,  hogy mi is megegyük a zöldségeket, mert addig nem voltunk hajlandóak!!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!