r
Nosalty Logó

Tejfölös csirke nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P. Edina
Tejfölös csirke nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tejfölös csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 1040 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tejfölös csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 4161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tejfölös csirkéhez

A nokedlihez

Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    218 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1040 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4233.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    541 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2406 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1356 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 4161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tejfölös csirkéhez

A nokedlihez

Elkészítés

A tejfölös csirkéhez

  1. A hagymát felszeleteljük, és olajon üvegesre pirítjuk. Miután ezzel megvagyunk, levesszük a tűzről az edényt, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a kockákra felvágott húst. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Tehát pörköltalapot készítünk.
  2. Eközben feltesszük a vizet forrni a tésztának/nokedlinek.
  3. Miután a hús megfőtt, habarást készítünk. A kis pohár tejfölt 1,5 dl vízzel és a 3 ek liszttel összerázzuk. Ezután hozzáadunk egy kicsit a hús szaftjából, összekeverjük, majd beleöntjük az egészet a húshoz.
  4. Tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.
  5. Nokedli készítése: A hozzávalókat összedolgozzuk annyi vízzel, hogy a sima tésztánál hígabb legyen, de a palacsintatésztánál sűrűbb. Majd lobogó sós, kevés olajos vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a vízbe. Mikor feljöttek a tetejére a kis nokedlidarabok, leszűrjük az egészet. (Előnyösebb, hogyha nem egyszerre szaggatjuk ki az összes tésztát, hanem apránként.)
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 680
  • Össznézettség: 226569
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Ajánló

Ezt a tejfölös alapot meg lehet csinálni, mondjuk, gombával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös csirke nokedlivel
P. Edina 2 recept

Ez anyukám receptje, amit nagyon szeret az egész család, és mindig nagyon szívesen fogyasztjuk! :)

Hozzávalók

A tejfölös csirkéhez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!