r
Nosalty Logó

Tandoori csirke ahogy én szeretem

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Tandoori csirke ahogy én szeretem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5728.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    3723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húzzuk le a bőrt a csirkékről, vagdaljuk be.A vágásokfüggőlegesek és mélyek legyenek, egészen a csontig hatoljanak.
  2. Készítsük el az első pácot. Keverjük össze a sót, 1-citrom levét,1 kávéskanál chilit, és a 2kávéskanál pirospaprikát.
  3. Dörzsöljük jól a csirkébe, töltsük meg a vágásokat is a fűszerrel.
  4. 30-60 percig a hűtőben állni hagyjuk.
  5. Keverjük össze a joghurtot a maradék fűszerekkel és a másik citrom levével.
  6. Vegyük ki az első pácból a csirkecombokat, és kenjük meg őket jó alaposan a joghurtos fűszerekkel.
  7. Előmelegített sütőben közepes hőfokon puhára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 90 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14857
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 30.

Ajánló

Rizzsel és mentás joghurttal nagyon finom. Én már krumplipürével is ki próbáltam:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, kicsit csípős omlós hús. Az igazi recept pirospaprikát nem tartalmaz, de így is érdemes kipróbálni. Álltalaban a húst piros ételfestékkel is megkenik a látvány miatt, ha gondoljuk használhatunk cékla levet a szinezéshez. Az ízén nem fog változtatni így elhagyható. A sütőből kivéve még egy kicsit megpiríthatjuk a grillen, vagy egyszerűen csak a gázon (serpenyőben), olaj ekkor már nem szükséges csak a saját levében píritjuk. Fontos hogy a joghurt ne legyen híg, akkor jó ha masszaként tapad a húshoz. Természetesen csirkemellből is csinálhatjuk akkor a vágasokat ne hosszában hanem inkább vízszintesen enyhén ferdén az oldalaktól kezdve a közepéig vágjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!