r
Nosalty Logó

Születésnapi hegy-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi hegy-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Összesen 2342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Összesen 14042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 2342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    228.4 g

Zsír

  • Összesen
    730.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7754.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    3871 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1638.9 g
  • Cukor
    971 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 14042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Első lépésként készítsük el a torta alsó részét: Ehhez válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, a tojásfehérjét verjük fel habbá, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és verjünk kemény habot belőle, a tojássárgákat egyenként dolgozzuk bele, majd a darált diót is forgassuk bele.
  2. Előmelegített sütőben, alul kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük!
  3. Rácsra téve, a formában hagyjuk kihűlni, majd (sütőformától függően - ha kapcsos formában készítjük, egyszerűbb a dolgunk), óvatosan lazítsuk meg a forma széle mellett, majd borítsuk ki.
  4. A krém elkészítése: a 2 tábla fehércsokit vízgőz felett olvasszuk fel, adjunk hozzá a porcukorral jól kikevert mascarponét, majd adjuk hozzá a darabokra vágott epret, vagy málnát.
  5. A krémmel kenjük meg a torta belsejét, és/vagy a tetejét, és vonjuk be a kinyújtott marcipánnal.
  6. Torta tetejéhez az összetevőket keverjük össze, amíg gyúrható állagú nem lesz, majd vonjuk be a kinyújtott, megszínezett marcipánnal.
  7. Végül helyezzük a tetejét az aljára, és díszítsük ízlésünk szerint a maradék marcipánnal, kókuszreszelékkel, olvasztott csokoládéval, tortadarával, stb.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22-26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3364
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Párom születésnnapjára készítettem ezt a tortát, ami egy hegyet ábrázol. Különleges és nagyon finom torta lett belőle. :)

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A felső részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek