r
Nosalty Logó

Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    365 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8141.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    3817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    476 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1628 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    5368 micro
Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet egy tálba tesszük, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk, ez azért fontos, hogy a kéz melegtől a vaj ne olvadjon meg, és lehessen vele dolgozni. Hozzáadjuk a sót, a tojást és annyi vizet, amivel gyúrható tésztát kapunk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hűtőben pihentetjük.
  2. Pár óra pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  3. Kivajazunk egy piteformát, és a tésztát belehelyezzük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a tésztát.

A töltelékhez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kb 5 percig főzzük, majd rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A kelbimbóval ugyanígy járunk el.
  2. A koktélparadicsomokat félbe, a paprikát apró kockákra vágjuk.
  3. A tojásokat alaposan elverjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk.
  4. Az előfőzött zöldségeket leszűrjük, és a félkész tésztán szépen elrendezzük. Rászórjuk a paprikakockákat, a koktélparadicsomokat, és megszórjuk az előzőleg lepirított tökmaggal. Ráöntjük a tejszínes-tojásos öntetet, és bőven megszórjuk a kétféle reszelt sajttal.
  5. Visszatéve a sütőbe készre sütjük. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12827
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Érdemes a tésztából egyszerre több adagot is készíteni, mert nagyon jól bírja a fagyasztást.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!