r
Nosalty Logó

Süni torta mokkakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Süni torta mokkakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Összesen 1237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Összesen 6188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6841.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.3 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 6188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Elkészítés

kakaós tortalap

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. A 25 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Majd a tésztát beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  3. A fehér fondant-ot megszínezzük a kakaóporral, és 4-5 cm-es tüskéket sodrunk. Hűtőbe tesszük.

mokkakrém

  1. A mascarponéhez keverjük a kakaóport, az instant kávét.
  2. A tejszínhabot felverjük, a porcukrot szakaszosan hozzáadagoljuk, és úgy verjük fel. A mascarponéhoz forgatjuk, óvatos mozdulatokkal.

díszítéshez

  1. A kihűlt tésztából kivágunk egy úgymond csepp alakot. Kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével. A levágott tésztarészből a süni hátát alakítjuk ki. Itt is kettévágjuk a tésztadarabot, és kenünk rá kis krémet. Elhelyezzük, alakítjuk, hogy jól illeszkedjen a csepp alap részen.
  2. Rákenjük a maradék krémet, szépen, körben mindenhol. Kis lyukat fúrunk a tüskéknek egy szívószállal vagy mással. Beleállítgatjuk a tüskéket. Szemet, orrot, szájat kevés maradék tésztából készítünk.
  3. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3492
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 24.

Ajánló

Érdemes a tüskéket előző nap elkészíteni, hogy jó keményre megszáradjanak. Lehetséges hogy a fondant-tüskék másnapra kissé meghajolhatnak (a nedvességtől), nem tartják meg formájukat, így célszerű aznap sütni, készíteni a tortát, mikor épp át is tudjuk adni az ünnepeltnek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvesemnek készítettem, hisz a beceneve 'Süni'!! Nagyon boldog volt, meglepődött... :-))))

Hozzávalók

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!