r
Nosalty Logó

Sonkaleves húsvéti sonkaléből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Sonkaleves húsvéti sonkaléből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Összesen 4925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Összesen 81 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    643 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    369.9 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18012.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    14023 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    3857.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Elkészítés

Sonkaléhez

  1. A sonkákat előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap ezt a vizet leöntjük a sonkákról.
  2. Egy fazékba beletesszük a sonkákat, felöntjük hideg vízzel bőven. Beletesszük a babérlevelet, a szemes fekete borsot, a megtisztított fokhagymagerezdeket.
  3. Felforraljuk, majd utána kis lángon puhulásig főzzük. A főzési idő kb. 2,5 óra.
  4. Ha megpuhultak a sonkák (azaz a villát könnyedén bele tudjuk szúrni), akkor lehúzzuk a tűzről, és a sonkákat a főzőlében hagyjuk kihűlni (különben kemény lesz).
  5. A kihűlt léből kivesszük a sonkákat.

Galuskához

  1. A sonkalevet feltesszük a tűzre.
  2. Közben a galuskához a túrót villával áttörjük, hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a lisztet, a csipet sót, a leöblített és felaprított kaprot, és először csak kevés vízzel elkezdjük összekeverni. A vizet fokozatosan öntjük hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
  3. Ha felforrt a sonkalé, akkor a galuskákat beleszaggatjuk.

Habarás

  1. A tejfölt a liszttel és a pirospaprikával csomómentesre keverjük, és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. 1-2 percig óvatosan kevergetve főzzük még, ha kell, utána ízesítünk.
  2. Melegen tálaljuk, kevés sonkával megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6871
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkaleves húsvéti sonkaléből
Gonoszka1 428 recept

Már untam, hogy húsvétkor mindig bableves, lencseleves legyen. Pár hónappal ezelőtt láttam az Ízőrzőkben ezt a sonkaleves receptet. Nagyon megtetszett, és már akkor elhatároztam, hogy legközelebb ezt fogom a húsvéti sonkaléből elkészíteni. Annyit változtattam a recepten, hogy nem rántottam a levest (gondolva, hogy így is a sonkától elég zsíros). Nagyon egyszerű, és nagyon finom leves. Aki unja a szokásos húsvéti leveseket, próbálja ki, mert tényleg pillanatok alatt egy nagyon finom leves lesz belőle.

Hozzávalók

Sonkaléhez

Galuskához

Habarás

Címlapról ajánljuk

További cikkek