r
Nosalty Logó

Sertéscsíkok zöldbors mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Sertéscsíkok zöldbors mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Összesen 546 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Összesen 2173 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Összesen 193 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 546 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 2173 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban hirtelen kevergetve átsütjük, kb. 5 perc alatt, majd a zúzott fokhagymával átkeverjük.
  2. A mártáshoz a forró vajon megfuttatjuk a durvára vágott zöldborsot, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd a húslével felöntjük.
  3. Végül belekeverjük a tejszínt és a mustárt. Beletesszük a húst, és kb. 3 perc alatt összeforraljuk, szükség szerint sózzuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Én rizzsel tálaltam, de jól illik hozzá a petrezselymes burgonya is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéscsíkok zöldbors mártásban
Mercedes 302 recept

Nálunk az egyik kedvenc hús a sertés, de csak a marha után. Az esetek nagy részében friss, háztól hozott húsból tudom elkészíteni az épp aktuális ételt. Van valami abban, hogy a mélyhűtött sertéshúsnak teljesen más íze van, mint a frissnek, ezt már én is észrevettem. Sertés szűzpecsenyéből az igazi ez az étel, de combból készítve is igen finom. Aki nem szereti a csipős ételeket az mellőzze, mert a nyers zöldbors eléggé csipős tud ám lenni.

Hozzávalók

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!