r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás kelroló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Sajtos-sonkás kelroló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kelrolóhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kelrolóhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 3241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kelrolóhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12396.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    2723 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2195 mg
  • Nátrium
    6809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    572 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1015 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4887 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1373 micro
Összesen 3241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A kelrolóhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A kelrolóhoz

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, leveleire szedjük, és a levelek közepén található vastagabb erezetből levágunk, ha szükséges.
  2. A kelkáposzta leveleket enyhén sós, forró vízbe rakjuk, és pár percig puhítjuk. (Vigyázat, ha túlfőzzük, akkor nehezen fogunk tudni dolgozni vele!)
  3. A vízből kivett káposztaleveleket kicsit lehűtjük, majd elkészítjük a rolókat.
  4. Lefektetünk egy káposztalevelet, ráhelyezünk 1-2 szelet sonkát (annyit, amennyit a levél nagysága kíván) úgy, hogy a sonka ne lógjon túl a káposztán.
  5. A sonkára vékony szelet sajt kerül, majd az egészen óvatosan feltekerjük úgy, hogy a tekercsünk két oldalát kissé behajtjuk (biztosítva ezzel a gusztusos külcsínyt, és nem utolsó sorban azt, hogy ne folyjon ki a sajt).
  6. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a káposztaleveink el nem fogynak.
  7. A kész tekercsek mindkét oldalát enyhén megsózzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk a tekercseket.
  8. Olajban, akárcsak egy rántott húst, aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10012
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Ajánló

Általában rizzsel, friss salátával fogyasztjuk, de a steak burgonya is nagyon passzol hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Gyerekkorom egyik kedvenc receptje, számtalanszor megcsináltuk ezt anyukámmal évszaktól függetlenül. Hol sonkával, hol egészen egyszerűen párizsival... A gyerekek nyugodtan bevonhatóak a folyamatokba, én anno legalábbis nagyon élveztem ezt a részét. :)

Hozzávalók

A kelrolóhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!