r
Nosalty Logó

Ropogós, könnyű, édes gofri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ropogós, könnyű, édes gofri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 499 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 1991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben oldjuk fel a barnacukrot. Tegyünk bele ízlés szerint vaníliaaromát (3 teáskanáltól még nem érződik a vanília, csak finomabb lesz).
  2. A száraz hozzávalókat, a cukor kivételével, jól keverjük össze (a mézeskalácskeveréktől nem kell megijedni, ennyitől csak kap egy kis ízt, nem lesz vad mézeskalács íze), a közepébe kis fészket kialakítva tegyük a tojásssárgákat és a margarint.
  3. Robotgéppel keverjük össze, majd a langyos cukrots tejet is öntsük hozzá.
  4. Dolgozzuk össze a robotgéppel, közben palacsinta sűrűségűre higítsuk, immár vízzel (sűrűn folyik ilyenkor).
  5. Tegyük félre 5 percre, közben verjük keményre a tojásfehérjéket egy csipet sóval.
  6. A habot óvatosan forgassuk bele a tésztába.
  7. Pár perc múlva már kezdhetjük a sütést. Rácson hűtsük ki a gofrikat.
  8. 16 darab lesz belőle (hagyományos forma, nem szívalakú).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 108944
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 28.

Ajánló

A sikér fontos, feljavítja a lisztet, a gofri nagyon könnyű lesz tőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját találmány, sokat kísérleteztem, sajnos az interneten keringenek szörnyű receptek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!