r
Nosalty Logó

Ricottafánk narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Ricottafánk narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Összesen 976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Összesen 3901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Összesen 363 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 976 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 3901 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A fánk hozzávalóit összedolgozzuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A mártáshoz a narancslevet elkeverjük a cukorral, tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, a narancslikőrt. Egy kisebb lábosban feltesszük főni kb 10 percig.
  3. Az étkezési keményítőt egy nagyon kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a mártást besűrítjük vele.
  4. A fánkokatadagonként 3-4 db-ot forróolajban megsütjük, mindkét oldalát kb másfél percig, majd szűrőkanállal kiszedegetve, papírtörlőre tesszük.
  5. Tálaláskor a mártásra tesszük a fánkokat, majd porcukorral meghintve, narancsgerezddel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2876
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

16 darab fánkocska lesz belőle, azaz 4 darab jut egy főre. Nagyobb étvágyú családnál duplázhatò a mennyiség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottafánk narancsmártással
Mercedes 302 recept

Ennél a receptnél egy csésze=250 ml.

Hozzávalók

A fánkhoz

A narancsmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek